Bloomberg: «Αναξιόπιστη» η ελληνική πρόταση λένε οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Bloomberg: «Αναξιόπιστη» η ελληνική πρόταση λένε οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Ασαφές αναμάσημα παλαιότερων προτάσεων» χαρακτήρισε την τρισέλιδη αναθεωρημένη πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές της Ελλάδας, Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο Bloomberg, προσθέτοντας ότι η πρόταση αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη.

Δεύτερος αξιωματούχος πάντως είπε στο πρακτορείο ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και η ΕΚΤ και το ΔΝΤ επεξεργάζονται το κείμενο που παρέλαβαν σήμερα το πρωί.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο τους δύο αξιωματούχους, τους οποίους όμως δεν κατονομάζει, η νέα πρόταση της ελληνικής πλευράς καλύπτει μόνο δημοσιονομικούς στόχους, ενώ αποκαλύπτει ότι οι κύριοι Παππάς και Τσακαλώτος έδωσαν ένα ακόμα τρισέλιδο κείμενο, που περιέχει τρόπους για το πώς θα καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες της χώρας.

Ανάμεσα σ’ αυτούς προτείνεται η αγορά από τον ESM (Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης) των ομολόγων αξίας 6,7 δισ. ευρώ που έχει η ΕΚΤ και τα οποία λήγουν το Ιούλιο και τον Αύγουστο.

«Έχοντας μόνο τρεις εβδομάδες μέχρι να λήξει το τρέχον πρόγραμμα, η σύγκρουση ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της πιθανόν να οδηγήσει την Ελλάδα να μην καταφέρει να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της μέσα στο καλοκαίρι», τονίζει το Bloomberg.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE