Η ώρα του κατώτατου μισθού έφτασε – Ποια τα οφέλη και πότε θα υιοθετηθεί

Η ώρα του κατώτατου μισθού έφτασε – Ποια τα οφέλη και πότε θα υιοθετηθεί

Η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου και ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ανακοίνωσαν πως η ώρα του κατώτατου μισθού στην Κύπρο έχει φτάσει.

«Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει εθνικό κατώτατο μισθό», είπε η κυρία Αιμιλιανίδου.  

«Από το 2019 σε συνεργασία και με το διεθνές γραφείο εργασίας και με 9 ευρωπαϊκές χώρες καθώς και με χρηματοδότηση από την ευρωπαϊκή επιτροπή, έχει γίνει η μελέτη ώστε να υιοθετηθεί και στην Κύπρο εθνικός κατώτατος μισθός»

Όσο αφορά το χρονοδιάγραμμα υιοθέτησης του, αυτό φαίνεται να έχει σχεδιαστεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Από πλευράς οικονομικής πολιτικής θεωρούμε πολύ σημαντική τη θέσπιση κατώτατου μισθού αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι πως θα καθοριστεί στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου αλλά και με επιστημονικότητα», ανέφερε ο κύριος Πετρίδης.

Τα οφέλη από την υιοθέτηση ενός κατώτατου μισθού είναι:

-Mείωση των ανισοτήτων

-Αύξηση της παραγωγικότητας

-Πιο ομαλή λειτουργία στην αγορά εργασίας

-Αποτρέπει την εκμετάλλευση

Καταληκτικά, ο Υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι αν θεσπιστεί με λάθος τρόπο τότε θα δημιουργηθούν άλλες στρεβλώσεις που μπορεί να οδηγήσουν στην αύξηση της ανεργίας και στην αύξηση της μαύρης εργασίας

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE