Πόσο αυξήθηκε η τιμή κατασκευαστικών υλικών το πρώτο τρίμηνο 2025

Πόσο αυξήθηκε η τιμή κατασκευαστικών υλικών το πρώτο τρίμηνο 2025

Ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών σημείωσε αύξηση της τάξης του 1,09% την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2025, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη η Στατιστική Υπηρεσία.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις το πρώτο τρίμηνο καταγράφηκαν στα προϊόντα ορυκτών (προϊόντα κονιών και κεραμικά είδη) κατά 2,8% σε σχέση με πέρυσι, καθώς και στα ορυκτά, κατά 2,6%. Μείωση 1,02% κατέγραψαν τα μεταλλικά προϊόντα.

Τον Μάρτιο, ο Δείκτης ανήλθε στις 118,81 μονάδες (με βάση 2021=100), σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 0,20% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης κατέγραψε αύξηση 1,38%.

Σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στα ορυκτά (3,90%), στα προϊόντα ορυκτών (3,22%), στα ηλεκτρομηχανολογικά είδη (1,27%) και στα προϊόντα από ξύλο, μονωτικά, χημικά και πλαστικά (0,79%), ενώ μείωση σημειώθηκε στα μεταλλικά προϊόντα (-1,09%).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Συγκαλεί Εθνικό Συμβούλιο ο ΠτΔ μετά τις επαφές στις Βρυξέλλες - «Είμαστε αισιόδοξοι για τη νέα τουριστική σεζόν»

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Συγκαλεί Εθνικό Συμβούλιο ο ΠτΔ μετά τις επαφές στις Βρυξέλλες - «Είμαστε αισιόδοξοι για τη νέα τουριστική σεζόν»

Στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ των ΗΕ στις Βρυξέλλες, τη συμμετοχή του στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα, αναφέρθηκε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE