Χωρίς τεστ η διέλευση των εμβολιασμένων στα οδοφράγματα – Οι χαλαρώσεις που ισχύουν από την Δευτέρα

Χωρίς τεστ η διέλευση των εμβολιασμένων στα οδοφράγματα – Οι χαλαρώσεις που ισχύουν από την Δευτέρα

Στη χαλάρωση των μέτρων για τη διέλευση των εμβολιασμένων κατά της COVID-19 μέσω των οδοφραγμάτων αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Ε/κ συμπρόεδρος της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, Λεωνίδας Φυλακτού.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Φυλακτού είπε πως «τα οδοφράγματα μπαίνουν στην κατηγορία 2, δηλαδή υπάρχει υποβάθμιση κατηγορίας και χαλάρωση μέτρων» που αφορά τους εμβολιασμένους, οι οποίοι από τη Δευτέρα δεν θα χρειάζονται τεστ για τις διελεύσεις τους.

«Θα μπορεί να γίνεται η διέλευση των εμβολιασμένων χωρίς τεστ», είπε ο κ. Φυλακτού, σημειώνοντας πως «τα υπόλοιπα παραμένουν τα ίδια. Για τους ανεμβολίαστους χρειάζεται τεστ 72 ωρών, με εξαίρεση για τους μαθητές σχολείων και τους κατοίκους Κάτω Πύργου όπου εκεί χρειάζεται εβδομαδιαίο τεστ», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιο κοινά αποδεκτό ηλεκτρονικό πιστοποιητικό, ο κ. Φυλακτού είπε πως αυτό είναι δύσκολο να γίνει γιατί έγινε διαφορετικός προγραμματισμός από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Όμως μέσα από μια πλατφόρμα η οποία εξελίσσεται, και ελπίζουμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί, θα μπορεί να αναβαθμιστεί η διαδικασία αιτήσεων από Τουρκοκύπριους, έτσι ώστε να μπορεί να τους εκδίδεται το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό», ανέφερε.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE