Όταν παπαγάλος δάγκωσε τη Μέρκελ που θέλησε να τον ταΐσει - ΒΙΝΤΕΟ

Όταν παπαγάλος δάγκωσε τη Μέρκελ που θέλησε να τον ταΐσει - ΒΙΝΤΕΟ

Τα φιλοζωικά της αισθήματα επιχείρησε να δείξει η Άνγκελα Μέρκελ, λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Γερμανία για την εκλογή του αντικαταστάτη της, βάζοντας τέλος σε μία θητεία 14 ετών.

Η καγκελάριος λοιπόν, που πραγματοποιεί την αποχαιρετιστήρια περιοδεία της στην εκλογική της περιφέρεια, το Μεκλεμβούργο-Πομερανία, στηρίζοντας τον υποψήφιο διάδοχό της για την έδρα, τον Γκέοργκ Γκούντερ, βρέθηκε σε πάρκο πτηνών, χθες Πέμπτη.

Ενώπιον καμερών, άρχισε να ταΐζει με χαρά ένα σμήνος παπαγάλων Lori με εκλεκτή τροφή, ήτοι μίγμα από αποξηραμένη γύρη, φρουκτόζη, σιτάρι και νερό. Η προσφορά ήταν μάλλον ακαταμάχητη για τα πουλιά, με τουλάχιστον 10 εξ αυτών να την περικυκλώνουν και να «φωλιάζουν» πάνω της. Μόνο που ένα εξ αυτών, αντί για το «νέκταρ» που τους προσέφερε η καγκελάριος, προτίμησε την ίδια, με αποτέλεσμα να τη δαγκώσει.

Η σκηνή ήταν μάλλον άβολη. Η Μέρκελ, που δύσκολα φεύγει από τον ρόλο της σιδηράς καγκελαρίου, πόνεσε εμφανώς από το δάγκωμα του «θαυμαστή» παπαγάλου, αφήνοντας το «προφίλ» της στην άκρη. Οι κάμερες μάλιστα την συνέλαβαν να έχει μία ασυνήθιστη έκφραση πόνου.

Γρήγορα ωστόσο ανέκτησε τόσο την αυτοκυριαρχία της όσο και το χαμόγελό της, συνεχίζοντας την επίσκεψη και στα άλλα χαριτωμένα ζώα του πάρκου. Όμως αυτή τη φορά πήρε τα μέτρα της: όταν της πρότειναν να ταΐσει μια ευρωπαϊκή κουκουβάγια ύψους 60 εκατ., αρνήθηκε ευγενικά, λέγοντας με ελαφρά δόση αυτοσαρκασμού: «Όχι, όχι, τα πήγα καλά με τα παπαγαλάκια…».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα, δεν άλλαξε το Κυπριακό. Άλλαξε, όμως, τη διαδικασία με την οποία επιχειρεί να το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα πίσω από τις δηλώσεις του, τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έσπευσαν να ερμηνεύσουν, μέσα από το δικό τους πολιτικό πρίσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE