Κωστής Ευσταθίου: Αναμένεται να ανακοινώσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ - Είχε διαγραφεί από το κόμμα

Κωστής Ευσταθίου: Αναμένεται να ανακοινώσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ - Είχε διαγραφεί από το κόμμα

Την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της ΕΔΕΚ αναμένεται να εξαγγείλει αύριο ο μεμονωμένος σοσιαλιστής Βουλευτής, Κωστής Ευσταθίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόραση ΣΙΓΜΑ, στο σκεπτικό του, σύμφωνα κύκλους που πρόσκεινται στο περιβάλλον του, είναι ότι η Κεντρική Επιτροπή, η οποία είναι το μόνο εναπομείναν όργανο της ΕΔΕΚ που μπορεί να αποφασίσει, είτε την ανάκληση της απόφασης του Πολιτικού Γραφείου για διαγραφή του Κωστή Ευσταθίου, είτε να εγκρίνει την υποψηφιότητά του.

Πάντως πηγές από την ΕΔΕΚ υποστηρίζουν ότι βάσει καταστατικού και επειδή ο κ. Ευσταθίου έχει διαγραφεί από το κόμμα, δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία.

Στην εκλογική μάχη έχει ήδη ριχθεί ο διευθυντής του κόμματος, Μορφάκης Σολωμονίδης, ο οποίος με μια μακροσκελή ανακοίνωση και ένα σύντομο βίντεο ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι υποψήφιος, απευθύνοντας κάλεσμα ενότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τη θέση του Προέδρου της ΕΔΕΚ λήγει την 5η Μαΐου στις 12 το μεσημέρι.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Σε μια χρονική συγκυρία που η Ευρωπαϊκή Ένωση δοκιμάζεται από γεωπολιτικές εντάσεις, ενεργειακή αβεβαιότητα και την πίεση του μεταναστευτικού, η Κύπρος καλείται να αναλάβει το 2026 τα ηνία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. H Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Λευκωσία, λειτουργεί ως μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική πρόβα, πριν από την ανάληψη των ευθυνών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE