ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Οι εργαζόμενοι στον ανθρωπιστικό τομέα δεν μπορούν να αποτελούν στόχο επιθέσεων

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Οι εργαζόμενοι στον ανθρωπιστικό τομέα δεν μπορούν να αποτελούν στόχο επιθέσεων

Οι εργαζόμενοι στον ανθρωπιστικό τομέα δεν μπορούν να αποτελούν στόχο επιθέσεων, τονίζουν ο Υπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και ο Επίτροπος της ΕΕ για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν, με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπιστικής Βοήθειας, οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι "τιμούμε όλους τους εργαζομένους στον ανθρωπιστικό τομέα που σώζουν ζωές και βοηθούν τα πλέον ευάλωτα άτομα κατά τη διάρκεια παγκόσμιων κρίσεων".

"Η αταλάντευτη δέσμευση και οι αμέριστες προσπάθειες του ανθρωπιστικού και ιατρικού προσωπικού, που μοχθεί καθημερινά —και συχνά υπό δύσκολες συνθήκες— για να απαλύνει τον πόνο εκατομμυρίων αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, προκαλούν ακόμη μεγαλύτερο θαυμασμό από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού".

Ωστόσο, τονίζουν, ο ιός δεν αποτελεί τη χειρότερη απειλή που αντιμετωπίζουν.

Αναφέρουν ότι "δυστυχώς, το 2020, 108 εργαζόμενοι στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας έχασαν τη ζωή τους και 125 έπεσαν θύματα απαγωγής. Το 2021 έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 105 σοβαρές επιθέσεις κατά εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα".

Καταδικάζουν τις επιθέσεις αυτές και τονίζουν ότι οι δράστες τους πρέπει να λογοδοτήσουν.

"Η διάσωση ανθρώπινων ζωών δεν πρέπει ποτέ να κοστίζει ζωές· οι εργαζόμενοι στον ανθρωπιστικό τομέα δεν μπορούν να αποτελούν στόχο επιθέσεων. Χαιρετίζουμε το θάρρος και την αφοσίωσή τους και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες, στους φίλους και στους συναδέλφους αυτών που έχασαν τη ζωή τους βοηθώντας συνανθρώπους τους", καταλήγουν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top