ΕΛΛΑΔΑ: Τριακόσια στρέμματα έκαψε η φωτιά στους Αντιφιλίππους

ΕΛΛΑΔΑ: Τριακόσια στρέμματα έκαψε η φωτιά στους Αντιφιλίππους

Περίπου τριακόσια στρέμματα χορτολιβαδικής και θαμνώδους έκτασης έκαψε η φωτιά που ξέσπασε, χθες το μεσημέρι, στην τοπική κοινότητα Αντιφιλίππων του δήμου Παγγαίου, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης.

 

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση τόσο των εναέριων όσο και των επίγειων μέσων πυρόσβεσης, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν από τις πρώτες βραδινές ώρες, ενώ όλη τη νύχτα στην περιοχή παρέμειναν πυροσβεστικά οχήματα για τον φόβο πιθανών αναζωπυρώσεων.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί ο κτηνοτρόφος, που συνελήφθη και κρατείται από χθες το μεσημέρι με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Ο κτηνοτρόφος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών αλλά ζήτησε κι έλαβε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Ο δήμαρχος Παγγαίου και οι κάτοικοι της περιοχής τονίζουν πως είναι η δεύτερη χρονιά που στο ίδιο σημείο ξεσπάει πυρκαγιά χωρίς να έχουν εξακριβωθεί τα ακριβή αίτια.

Νεότερα ανακοινώθηκαν για την υγεία του Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Αγίο ¨Ολγα, όπου νοσηλευόταν τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά από το ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο που υπέστη την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, εξήλθε σε άριστη κατάσταση και έλαβε οδηγίες να παραμείνει για λίγες ημέρες στο σπίτι του για να αναρρώσει πλήρως.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα τα βλέμματα στην επίσκεψη Γκουτέρες - Τα ΗΕ βλέπουν ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό

Όλα τα βλέμματα στην επίσκεψη Γκουτέρες - Τα ΗΕ βλέπουν ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό

Μετά τις χωριστές συναντήσεις της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Μαρία Ανχελα Ολγκίν με τους δύο ηγέτες τη Δευτέρα, η προσοχή στρέφεται τώρα στην επίσκεψη του ΓΓ και στην ευκαιρία που προσφέρει για την υποστήριξη περαιτέρω προόδου στις συνομιλίες, αναφέρουν τα ΗΕ στην Κύπρο σε ανάρτηση στο Χ το απόγευμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE