ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι πρέπει να έχετε μαζί σας για να δικαιούστε δωρεάν τεστ - Πόσα θα πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι πρέπει να έχετε μαζί σας για να δικαιούστε δωρεάν τεστ - Πόσα θα πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι

Τα δωρεάν τεστ για όλους πρέπει να θεωρούνται παρελθόν μετά και την ανακοίνωση μέσω της οποίας διαχωρίζονται οι πρόνοιες αλλά και τα όσα θα ισχύουν αρχής γενομένης από την 1η Αυγούστου. 

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να επικυρωθεί αφού με την ανακοίνωση που εκδόθηκε παρέχει όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με το ποιοι θα συνεχίσουν να δικαιούνται να υποβληθούν σε δωρεάν τεστ, σε ποιες μονάδες θα δικαιούνται οι δικαιούχοι να προβούν σε δειγματοληψία, τις ανώτατες τιμές που θα μπορεί ένα εργαστήριο ή φαρμακείο να χρεώσει για τεστ, ποιοι μπορούν να εξαιρεθούν της διαδικασίας για έκδοση Safepass. 

Πέραν της επιβεβαίωσης για την παύση του προγράμματος, ανακοινώθηκαν και οι υπόλοιπες πρόνοιες αφού υπεύθυνα για τη διενέργεια θα είναι όλα τα αδειοδοτημένα υποστατικά των κλινικών εργαστηρίων. 

Αναφορικά με κλινικά εργαστήρια ή φαρμακεία, τα οποία δεν θα συμμορφώνονται με τις διαδικασίες και τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας σε θέματα που αφορούν τη διενέργεια και την αναφορά των αποτελεσμάτων των ελέγχων που θα γίνονται, από αυτά θα αίρεται η έγκριση διενέργειας των ελέγχων και θα υποβάλλονται σε πρόστιμο.

Το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας θα συνεχίσει να διεξάγεται κανονικά για πολίτες που δεν δύναται να εμβολιαστούν ενώ φυσικά τα δωρεάν τεστ αντιγόνου θα συνεχιστούν με τους δικαιούχους να είναι οι ακόλουθοι: 

Με την απαραίτητη προσκόμιση του αποδεικτικού στοιχείου για σκοπούς ταυτοποίησης, οι πιο κάτω ομάδες δύνανται να διενεργούν δωρεάν rapid test μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας:

  • Τα ανήλικα πρόσωπα μέχρι 16 ετών που στην παρούσα φάση δεν έχουν την επιλογή του εμβολιασμού κατά της COVID-19.
  • Τα ανήλικα άτομα ηλικίας 16 και 17 ετών, νοουμένου ότι οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες τους δεν συναινούν στον εμβολιασμό τους.
  • Τα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, τα οποία δεν μπορούν να υποβληθούν σε εμβολιασμό με τεκμηρίωση με ιατρικό πιστοποιητικό. Οι κατηγορίες πολιτών που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω ιατρικών προβλημάτων θα υιοθετηθούν μετά από εισήγηση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και θα εκδοθούν σχετικές οδηγίες προς τους πολίτες και τους επαγγελματίες υγείας.
  • Οι εγκυμονούσες με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικού πιστοποιητικού από τον Γυναικολόγους τους που να βεβαιώνει ότι δεν συστήνεται ο εμβολιασμός.
  • Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου και για την περίοδο των τριών εβδομάδων που οφείλουν να υποβάλλονται σε τεστ ως προϋπόθεση για την έκδοση SafePass. Για σκοπούς επαλήθευσης θα πρέπει να παρουσιάζεται η Κάρτα Εμβολιασμού.
  • Τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα, αλλά επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ για σκοπούς παρακολούθησης της υγείας τους ή για άλλους λόγους. Νοείται ότι θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζεται η Κάρτα Εμβολιασμού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top