ΚΥΠΡΟΣ

Χασίπογλου και Αρικλί υποστηρίζουν τις ενέργειες της «κυβέρνησης» για το Βαρώσι

Χασίπογλου και Αρικλί υποστηρίζουν τις ενέργειες της «κυβέρνησης» για το Βαρώσι

Ο γενικός γραμματέας του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ογουζχάν Χασίπογλου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις» αξιολογώντας τη δήλωση της Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Βαρώσι, ισχυρίστηκε ότι αποτελεί «μια ατυχή, ξεπερασμένη δήλωση που έγινε χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα γεγονότα στο νησί».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, είπε επίσης ότι με την απόφαση που λήφθηκε δεν τίθεται θέμα επανεγκατάστασης κανενός άλλου εκτός  από τους κατοίκους του Βαρωσίου πριν από το 1974, και ότι η νέα απόφαση της τουρκικής πλευράς είναι σύμφωνη με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του  ψηφίσματος του ΣΑ με αριθμό 550. «Το έδαφος του Βαρωσίου είναι γη της ΤΔΒΚ, δεν είναι νεκρή ζώνη. Δεν μπορεί να τεθεί υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ», είπε και πρόσθεσε ότι 37 χρόνια έχουν περάσει από το ψήφισμα 550 του ΟΗΕ που ελήφθη το 1984.
 
«Η Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας (TMK), η οποία ιδρύθηκε το 2005 υπό το φως της απόφασης Αρέστη έχει την εξουσία να λαμβάνει αποφάσεις και για τους Ελληνοκύπριους του  Βαρωσίου και είναι επίσης ένας μηχανισμός λήψης αποφάσεων που γίνεται αποδεκτός από το ΕΔΑΔ ως αποτελεσματικό ένδικο μέσο. Μέχρι σήμερα, 335 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στην TMK εντός των συνόρων της κλειστής πόλης του Βαρωσίου. Υπήρχαν 36 αιτήσεις στην περιοχή. Πριν από 37 χρόνια, ένας τέτοιος μηχανισμός λήψης αποφάσεων δεν υπήρχε», είπε.
 
Εξάλλου χθεσινό δημοσίευμα της «Κίπρις Πόστασι» γράφει ότι ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» και ηγέτης του Κόμματος της Αναγέννησης (των εποίκων) Ερχάν Αρικλί, σχολιάζοντας την δήλωση του ΣΑ ανέφερε:  «Αγαπητέ ΟΗΕ, καταδικάστε το όσο καλύτερα μπορείτε, δεν με νοιάζει». Ο Αρικλί ανέφερε επίσης πως οι «υποτακτικοί» ανάμεσα τους, τους καλούν να κάνουν βήματα προς τα πίσω και να ενεργήσουν σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. «Αν το λένε αυτοί, τότε είμαστε στο σωστό δρόμο», δήλωσε.
 
ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top