Λεμεσός: Tίμησε τους πεσόντες του πραξικοπήματος - Με τρισάγιο και λίγα λουλούδια

Λεμεσός:  Tίμησε τους πεσόντες του πραξικοπήματος - Με τρισάγιο και λίγα λουλούδια

Πολιτικοί, αξιωματούχοι και απλοί πολίτες, βρέθηκαν το πρωί στο κοιμητήριο Αγ. Νικολάου στη Λεμεσό όπου απέτισαν φόρο τιμής στους πεσόντες του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974. Για 47η χρονιά η Λεμεσός τίμησε όσους αγωνίστηκαν ενάντια στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπό τον ήχο των σειρήνων, στις 8.20 το πρωί, τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των  αγωνιστών της Λεμεσού, στην παρουσία του Δημάρχου, Νίκου Νικολαΐδη,  βουλευτών της Λεμεσού και άλλων αξιωματούχων.

Συγκινημένος ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών, Τάσος Σάββα, αναφέρθηκε στα γεγονότα της μαύρης επετείου.

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι τοποθέτησαν γαρίφαλα στους τάφους των πεσόντων αντιστασιακών, τιμώντας τη μνήμη και τη θυσία τους. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων Αντιστασιακών του Πραξικοπήματος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να διευκολύνουν οποιαδήποτε συνάντηση, ανά πάσα στιγμή, δήλωσε την Παρασκευή ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Χασίμ Ντιάν, μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE