Σειρά μέτρων που χωρίζονται σε πέντε πυλώνες, που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω προώθηση του εμβολιαστικού προγράμματος, αποφάσισε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, που περιλαμβάνουν, κίνητρα για ενθάρρυνση του εμβολιασμού, επαναφορά του Safepass σε εσωτερικούς εξωτερικούς χώρους αυξημένου συγχρωτισμού και τερματισμό από την 1η Αυγούστου των δωρεάν rapid tests.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η αντίδραση μερίδα πολιτών αφορούσε κυρίως την κατάργηση δωρεαν rapid test.
Κάποια σχόλια βέβαια μας προβλημάτισαν, καθώς θα πρέπει να διερευνηθούν. Τι εννοούμε.
Ενα σχόλιο χαρακτηριστικά είχε αναφέρει "Ωραία τώρα δεν θα έχουμε κρούσματα".
Αναρωτιόμαστε, αν η κατάργηση Δωρεαν rapid test είναι αποτρεπτικός παράγοντας για την διενέργεια τους και όχι τελικά κίνητρο για εμβολιασμό.
Ενω ένα δεύτερο ερώτημα που έρχεται, είναι πως τελικά το κράτος θα γνωρίζει πόσα κρούσματα υπάρχουν στην κοινότητα απο 1η Αυγούστου, εφόσον τα rapid test δε θα είναι δωρεαν, με αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες να μην πληρώνουν για την διενέργεια τους.
Που θα βρίσκονται τα στατιστικά για τη μετάδοση του ιου στην κοινότητα και πως θα γίνεται η σωστή ιχνηλάτηση, όταν οι πολίτες δεν θα θέλουν να πληρώνουν για να κάνουν rapid test.
Για παράδειγμά καθημερινά γνωρίζουμε τον αριθμό κρουσμάτων με βαση ένα μεγάλο και σεβαστό ποσοστό δειγματοληψίας. Απο 1η Αυγούστου όταν αυτό το ποσοστό μειωθεί κατακόρυφα καθώς η πληρωμή για rapid test είναι αποτρεπτικός παραγοντας για να θελήσει κάποιος να πληρώσει και να το κάνει, τότε πως θα γίνεται η καταγραφή ; Θα υπάρχουν ανακοινώσεις; Και αν ναι πόσο αξιόπιστο εργαλείο θα είναι, αν αναλογιστεί κανείς πως το ποσοστό δειγματοληψίας θα μειωθεί σε σοβαρό βαθμό για μια σωστή και αντικειμενική πρόβλεψη κρουσμάτων;
Η απάντηση έρχεται σε επόμενο άρθρο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις