Η πανδημία συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον πλανήτη και κατ'επέκταση την Κύπρο μας εδώ και 17 περίπου μήνες. Αρκετά σκηνικά, μέτρα και καταστάσεις που έχουμε βιώσει σε αυτό το μεσοδιάστημα μπορούν να χαρακτηριστούν άκρως σουρεαλιστικές.
Σαν μια τέτοια μοιάζει -ασχέτως αν αποτελεί αναγκαίο 'κακό'- η σύσταση για διαχωρισμό των εμβολιασμένων από τους μη εμβολιασμένους σε χώρους και υποστατικά, κάτι που μάλιστα θα επαφίεται στον ιδιοκτήτη της κάθε επιχείρησης.
Πιο συγκεκριμένα υπάρχει η πρόθεση να παραχωρηθεί η δυνατότητα σε υποστατικά να προβούν σε δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων χώρων που θα μπορούν να φιλοξενήσουν άτομα που έχουν εμβολιαστεί. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, οι χώροι μπορούν να μετατραπούν εξ'ολοκλήρου σε covid-free, κάτι που θα τους δώσει τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν μεγαλύτερο αριθμό θαμώνων. Εικάζεται πως η πληρότητα σε τέτοιο σενάριο μπορεί να φτάσει ακόμη και το 100%.
Αυτό όμως δε θα αφορά μόνο τους χώρους εστίασης αφού κάτι παρόμοιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους ή άλλες συγκεντρώσεις. Από τη μία μπορεί κάποιος να αντιληφθεί πως κάτι τέτοιο πέραν του κινήτρου που ενδεχομένως να προσφέρει για εμβολιασμό, λειτουργεί παράλληλα και σαν δικλείδα ασφαλείας για όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί αφού σαφώς θα νιώθουν πιο άνετα να βρίσκονται σε ένα χώρο προστατευμένο με το τείχος ανοσίας.
Στην αντίπερα όμως όχθη, ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά επιφέροντας αντιδράσεις στις τάξεις των Κυπρίων, ενώ πέραν της συζήτησης για δημιουργία πολιτών δύο ταχυτήτων αυτή η πρόταση θα δημιουργήσει και πρακτικά ζητήματα.
Σκεφτείτε δηλαδή μία παρέα που ήδη προσπαθούσε να βγει μαζί για φαγητό και όφειλε να επιλέξει μεταξύ καπνιζόντων και μη, να έχει να διαχειριστεί και τον βραχνά του διαχωρισμού των εμβολιασμένων και μη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις