ΥΓΕΙΑ

Κορωνοϊός ή αλλεργία; Το σύμπτωμα που κάνει την διαφορά

Κορωνοϊός ή αλλεργία; Το σύμπτωμα που κάνει την διαφορά

Με κάποια από τα συμπτώματα της λοίμωξης Covid-19 να μοιάζουν με αυτά της αλλεργικής ρινίτιδας, δεν είναι παράλογο να μπερδευτούμε και να ανησυχήσουμε για το αν νοσούμε. 

«Συμπτώματα όπως η ρινική συμφόρηση, ο πονόλαιμος και η απώλεια της όσφρησης είναι μόλις μερικά από τα κοινά συμπτώματα της Covid-19 και των εποχικών αλλεργιών» σημειώνει ο δρ. Jonathan Matz, αλλεργιολόγος και ανοσολόγος από την μη κερδοσκοπική εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης LifeBridge Health στο Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών. Μπορούμε όμως να υποψιαστούμε ότι δεν πρόκειται για συμπτώματα του κορωνοϊου; Η απάντηση είναι θετική, σε περίπτωση όμως που υπάρχει ιστορικό εποχικών αλλεργιών: «Τα άτομα με αλλεργίες δεν ανησυχούν ιδιαίτερα διότι τα συμπτώματά τους είναι προβλέψιμα» συμπληρώνει.

Αυτό σημαίνει απλά ότι εάν είναι σύνηθες να έχετε συμπτώματα όπως καταρροή και πονόλαιμο αυτή την περίοδο του χρόνου για κάθε χρόνο που περνά, τότε το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για κάποια εποχική αλλεργία. Ένα άλλο σημάδι που μαρτυρά τις εποχικές αλλεργίες, μαζί με την επαναληπτικότητα, είναι ο έντονος κνησμός στο λαιμό ή την περιοχή της μύτης, συμπτώματα τα οποία δε συμπίπτουν με τα κοινά συμπτώματα του κορωνοϊού.

Εάν όμως ανεβάσετε πυρετό, τότε είναι μια καλή ένδειξη ότι νοσείτε από την λοίμωξη COVID-19 καθώς ο πυρετός δεν αποτελεί σύμπτωμα των εποχικών αλλεργιών. Εάν παρόλα αυτά έχετε αμφιβολίες και δεν αισθάνεστε καλά, το πιο ασφαλές είναι να κάνετε ένα διαγνωστικό τέστ κορωνοϊού, όπως συμβουλεύει ο Jonathan Matz: «Εάν εμφανίσετε αυτά τα συμπτώματα και δεν έχετε κάποιο ιστορικό αλλεργιών, τότε υπάρχει μια πιθανότητα να νοσείτε από κορωνοϊό μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο».

Ακόμα όμως κι αν επιβεβαιωθεί ότι για τα συμπτώματά σας ευθύνεται κάποια εποχική αλλεργία και όχι ο ιός SARS-CoV-2 που προκαλέι τον κορωνοϊό, τα συμπτώματά σας θα μπορούσαν να κάνουν τους ανθρώπους γύρω σας να νιώθουν άβολα, μιας και σιγά σιγά γίνεται μια επανεκκίνηση της λειτουργίας σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους όπως τα σχολεία, οι χώροι εργασίας και τα εστιατόρια.

Ο δρ. Jonathan Matz μάλιστα σημειώνει πως το πρόβλημα είναι έντονο για τους μαθητές με την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης, καθώς δάσκαλοι και νοσοκόμοι συστήνουν σε αρκετά παιδιά που παρουσιάζουν απλά συμπτώματα εποχικών αλλεργιών να παραμείνουν στο σπίτι. Για τη λύση αυτού του προβλήματος, συμβουλεύει όσους εμφανίζουν κάθε χρόνο εποχικές αλλεργίες να υποβληθούν σε εξέταση από κάποιον αλλεργιολόγο ο οποίος θα επιβεβαιώσει και εγγράφως την ύπαρξή τους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Βίντεο: Η στιγμή που τα τέσσερα άτομα τρέχουν να εξέλθουν του εργοστασίου - Επεκτάθηκε πολύ γρήγορα η φωτιά

• Απόφαση-Σοκ από το Ηνωμένο Βασίλειο: Με ηλεκτρονική Visa η είσοδος στη χώρα

• Εξομολόγηση από τον Φειδία: «Έπιασα τον εαυτό μου να αππώνεται… ότι εγώ είμαι και κανένας άλλος» - Δείτε βίντεο

• Τέσσερα πράγματα που ποτέ δεν πρέπει να αναζητήσεις στην Google - Ο λόγος

• Εκλογές στις ΗΠΑ: Πώς εκλέγεται ο Πρόεδρος και πότε θα ξέρουμε αν είναι ο Τραμπ ή η Χάρις - Οδικός χάρτης

• Απίστευτη η ιστορία Κύπριας ηθοποιού: Πάτερ αρνήθηκε να την βαπτίσει με άλλο όνομα λόγω… ερωτικής ταινίας



Δημογραφικό: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπογεννητικότητα ο ΠτΔ - Αυτά είναι τα νέα μέτρα που εξήγγειλε - Δείτε βίντεο

Δημογραφικό: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπογεννητικότητα ο ΠτΔ - Αυτά είναι τα νέα μέτρα που εξήγγειλε - Δείτε βίντεο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα της υπογεννητικότητας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη να ανακοινώνει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top