Από φυλάκιση μέχρι και 5 χιλ. ευρώ πρόστιμο στους παραβάτες του Εκλογικού νόμου

Από φυλάκιση μέχρι και 5 χιλ. ευρώ πρόστιμο στους παραβάτες του Εκλογικού νόμου

Τέλος οι προεκλογικές εκστρατείες, στο δικαστήριο οι παραβάτες του Εκλογικού νόμου

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαΐου 2021, δηλαδή την παραμονή και την ημέρα των Βουλευτικών Εκλογών, απαγορεύεται η ρίψη φυλλαδίων, η ανάρτηση πανό, η τοιχοκόλληση πινακίδων και η αναγραφή συνθημάτων σχετικά με τις εκλογές.


Η Αστυνομία έχει ήδη πάρει οδηγίες να συλλαμβάνει και να προσάγει αμέσως στο Δικαστήριο όσους κατά παράβαση του Εκλογικού Νόμου θα αναγράφουν συνθήματα, αναρτούν πανό ή πινακίδες και/ή θα διανέμουν φυλλάδια στους δρόμους.


Οι παραβάτες είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης, υπόκεινται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τον ένα χρόνο ή πρόστιμο μέχρι €5.000 ή/και στις δύο ποινές μαζί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Διπλωματικός πυρετός λίγο πριν στηθεί το τραπέζι για το κυπριακό, στη Γενεύη - Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Άγκυρα

Σε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγες ημέρες πριν τη μετάβασή του στη Γενεύη, όπου τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, πραγματοποιείται  η άτυπη πενταμερής διάσκεψη, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE