Το σκάνδαλο που ξέσπασε με την υπόθεση του μέχρι πρότινος Επίτροπου Εθελοντισμού, Γιάννη Γιαννάκη και την πρόσληψη του στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου χωρίς να κατέχει τα ακαδημαϊκά προσόντα φέρνει στο φως και άλλες υποθέσεις.
Στο δημόσιο και ευρύτερο τομέα γίνονται πράγματα και θαύματα.
Σύμφωνα με το philenews μια έρευνα στις εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας καταδεικνύει ότι το θέμα απασχολεί και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου τα τελευταία τουλάχιστον επτά χρόνια.
Στην τελευταία έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το ΡΙΚ, ημερομηνίας 30/10/2019, αναφέρεται ότι το θέμα των ακαδημαϊκών προσόντων του προσωπικού του Ιδρύματος απασχόλησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ σε τέσσερις συνεδρίες από το 2014 μέχρι και το 2016. Μεταξύ άλλων το ΔΣ αποφάσισε τα πιο κάτω:
(α) Να εντοπιστούν όλες οι περιπτώσεις προσωπικού, που δεν προσκόμισαν τα απαιτούμενα από τα Σχέδια Υπηρεσίας ακαδημαϊκά προσόντα, και
(β) Να γίνει έλεγχος από τη Διεύθυνση πόσοι από το προσωπικό πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα της θέσης που υπηρετούν.
Παρατηρήθηκε ότι 11 άτομα από το προσωπικό δεν προσκόμισαν τα απαιτούμενα από τα Σχέδια Υπηρεσίας ακαδημαϊκά προσόντα, εκ των οποίων οι 4 απέστειλαν προσωπικές επιστολές στο ΔΣ, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα. Αναφέρεται ότι από τα υπόλοιπα 7 άτομα, τα 2 αποχώρησαν από το Ίδρυμα. Στις 31/1/2018, στα 5 άτομα που δεν είχαν απαντήσει (το ένα άτομο προσκόμισε αντίγραφο των ακαδημαϊκών του προσόντων το 2018) στάληκαν σχετικές επιστολές για προσκόμιση αντιγράφων των ακαδημαϊκών τους προσόντων, σημειώνοντας ότι με τη μη προσκόμισή τους θα θεωρηθεί ότι δεν κατέχουν τα εν λόγω ακαδημαϊκά προσόντα. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στις εν λόγω επιστολές δεν γίνεται αναφορά στα μέτρα που το Ίδρυμα προτίθεται να λάβει. Αναφέρεται επίσης ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν φαίνεται να έλαβε οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με το κατά πόσο αποδέχτηκε ή όχι τους λόγους που προέβαλαν τα 4 από τα 11 άτομα για τη μη προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων.
Από τα πιο πάνω προκύπτει ότι συνολικά 7 άτομα δεν έχουν προσκομίσει τα απαιτούμενα από τα Σχέδια Υπηρεσίας ακαδημαϊκά τους προσόντα.
Στη σύσταση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη προς το ΡΙΚ αναφέρεται ότι το θέμα που απασχολεί το Ίδρυμα από το 2014 είναι σοβαρό και το ΔΣ πρέπει να λάβει τελικές αποφάσεις για επίλυσή του, αφού προηγουμένως λάβει καθοδήγηση από τον Νομικό του Σύμβουλο.
Στην Έκθεση Συμμόρφωσης του Ιδρύματος, ημερ. 25/2/2019, αναφέρεται ότι το ΔΣ θεωρεί το θέμα λήξαν, επειδή τα εν λόγω ακαδημαϊκά προσόντα δεν απαιτήθηκαν κατά τη μετατροπή των εν λόγω ατόμων σε Συνεργάτες Αορίστου Χρόνου, θέση με την οποία η Ελεγκτική Υπηρεσία διαφωνεί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη
• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις