Tα πάντα κρέμονται από το πως θα εξαρτηθεί η επιδημιολογική εικόνα μέχρι το Πάσχα για να δούμε σε τι χαλαρώσεις μπορούμε να προχωρήσουμε, δήλωσε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, τονίζοντας την ίδια ώρα πως είναι «καμπανάκι» τα 622 κρούσματα της Πέμπτης.
Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, σημείωσε πως σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση στα νοσηλευτήρια, τότε πιθανόν να μην προχωρήσουμε σε χαλαρώσεις για τους εορτασμούς της Ανάστασης, χωρίς ωστόσο να είναι κάτι σίγουρο.
Όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα, νοούμενου ότι όλα πάνε κατ' ευχή, εξετάζονται κάποια «δώρα», χαλαρώσεων για το Πάσχα, όπως για παράδειγμα να γίνουν διαφοροποιήσεις στην ώρα του «κέρφιου», ή ακόμα και εντελώς κατάργηση όπως επίσης και επιπλέον SMS.
«Θεωρώ πως το χειρότερο σενάριο για το Πάσχα είναι να παραμείνουμε με τα υφιστάμενα μέτρα, καθώς μοιάζει δύσκολο να πάμε σε αυστηροποίηση. Στόχος όλων μας είναι να περιοριστούμε για ακόμα λίγο χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα το συντομότερο.», δήλωσε ο Δρ. Καραγιάννης.
Τώρα σε ό,τι αφορά την έξαρση που επικρατεί σε Λευκωσία και Λάρνακα, ο κύριος Καραγιάννης είπε πως οφείλεται στη διασπορά του μεταλλαγμένου στελέχους, ενώ για την πτώση που έδειξε η Λεμεσός τις τελευταίες μέρες, ανέφερε πως επειδή πολλά άτομα έχουν νοσήσει είναι λογικό να προχωρούν σε ανοσία.
Υπενθυμίζουμε ότι δυο ακόμη άνθρωποι, που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό, έχασαν τη ζωή τους, ενώ επιβεβαιώθηκαν 622 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Υγείας. Το ποσοστό θετικότητας φθάνει στο 1,31%.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις