Η εποχή των ιερών αγελάδων έχει παρέλθει προ πολλού, εντούτοις η συνειδητοποίηση αυτής της πραγματικότητας και της αλλαγής στην κατεύθυνση της στρόφιγγας είναι τουλάχιστον ετεροχρονισμένη.
Οι πολίτες απαιτούν από τα πολιτικά πρόσωπα και τα κόμματα μέσα στα οποία λειτουργούν, διαφάνεια και λογοδοσία. Η κριτική αφορά ανεξαιρέτως όλα τα κόμματα τα οποία κατά καιρούς ενήργησαν κατά του δημοσίου συμφέροντος, των φορολογουμένων και σε αυτή την περίπτωση, των καταθετών.
Στην προκειμένη όμως, η αναφορά του άρθρου αφορά στη λίστα των ΠΕΠ που παρέδωσε ο Γενικός Ελεγκτής στη Βουλή, η οποία ψήφισε υπέρ της δημοσιοποίησης των ονομάτων πολιτικά εκτεθειμένων, με μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Για να καταλήξει εντούτοις κάποιος σε πιο ασφαλή συμπεράσματα, θα πρέπει να δει τις ακριβείς προσωπικές συνθήκες του κάθε ενός από τους 22, πράγμα το οποίο κρίνεται δύσκολο, αφού τα ίδια τα κοινοβουλευτικά κόμματα ψήφισαν μία κουτσουρεμένη νομοθεσία για το Πόθεν Έσχες, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει ότι τον έλεγχο των δηλώσεων τους, αναλαμβάνει η ίδια η Βουλή, ελέγχοντας δηλαδή τον εαυτό της. Ας μείνουμε λοιπόν στα δεδομένα που ήδη γνωρίζουμε και αφορούν στην περίπτωση μη εξυπηρετούμενου δανείου της Αναπληρώτριας σήμερα ΓΓ της ΠΕΟ και μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Σωτηρούλας Χαραλάμπους, η οποία μάλιστα παρουσιάστηκε τόσο η ίδια, όσο και ο ΓΓ του κόμματος της, ενοχλημένη με τη δημοσιοποίηση του ονόματος της και την αναφορά, για υπό προϋποθέσεις διαγραφή ποσού 5400, ευρώ έπειτα από αναδιάρθρωση.
Εντούτοις εδώ, η ενόχληση θα έπρεπε να προέρχεται από τους πολίτες ή τουλάχιστον τους καταθέτες κάποιοι εκ των οποίων είναι εργαζόμενοι των συντεχνιών ΠΕΟ και ΣΕΚ και εκπροσωπούνται από την κυρία Χαραλάμπους η οποία είναι δεύτερη τη τάξει στην ιεραρχία της ΠΕΟ.
Θα μπορούσε να διερωτηθεί κάποιος εύλογα, γιατί η πρώην Υπουργός Εργασίας, Σωτηρούλα Χαραλάμπους δεν επέλεξε να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της κάνοντας χρήση του πλουσιοπάροχου εφάπαξ δεκάδων χιλιάδων λιρών που παραχωρείται σε πρώην υπουργούς.
Η απάντηση είναι απλή και δεν αποτελεί μυστικό, ότι η κομματική συνεισφορά στα ταμεία του ΑΚΕΛ από τέτοιους είδους και άλλες χορηγήσεις αξιωματούχων που προέρχονται από τις τάξεις του, αποτελεί προϋπόθεση.
Για να είναι συνεπής λοιπόν στις κομματικές της οφειλές η κυρία Χαραλάμπους, ξέχασε την υποχρέωση της προς τους καταθέτες, οι οποίοι δεν είναι όλοι επιχειρηματίες ή εύποροι κληρονόμοι.
Εάν η εξυπηρέτηση των οικονομικών αναγκών ενός κόμματος προέχει της εξυπηρέτησης του δικαίου και γίνεται εις βάρος των πολιτών, τότε ναι, αυτό είναι σκανδαλώδες και η αποκάλυψη τέτοιους είδους συμπεριφορών και εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, το οποίο παραβιάζεται και υποβοηθούν προς την επίτευξη του ελάχιστου στόχου για διαφάνεια.
Τέλος, αναμένουμε και τα υπόλοιπα ονόματα αλλά και εξηγήσεις για να ασκήσουμε κριτική και σε άλλους, από όποιο κόμμα κι αν προέρχονται.
Εκ της έκδοσης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις