Το Κυπριακό, τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής για τις σχέσεις της Ένωσης με την Τουρκία, οι αναφορές του Προέδρου Αναστασιάδη για τις σχέσεις του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, η άρνηση γιατρών και νοσηλευτών να εμβολιαστούν με εμβόλια κατά του κορωνοϊού και οι προειδοποιήσεις της βρετανικής Κυβέρνησης για επέκταση των απαγορεύσεων διεθνών ταξιδιών, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα κύρια θέματα των σημερινών εφημερίδων.
H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο φίλος μου ο Τζο», φιλοξενεί δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος εκφράζει ικανοποίηση στη διαπίστωση ότι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να υποδεικνύει για το Κυπριακό το ενδιαφέρον που επέδειξε στο παρελθόν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι την παλιά της αίγλη και όσα στερήθηκε με το πέρασμα των χρόνων από την παρουσία των δεξαμενών καυσίμων αρχίζει να αποκτά σιγά σιγά η Λάρνακα. Αλλού γράφει ότι έρχονται 1.000 νέες μονάδες τα επόμενα χρόνια από τον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης.
Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Αρνούνται το εμβόλιο γιατροί και νοσοκόμοι», γράφει στο κύριο του θέμα ότι έξι στους δέκα νοσοκόμους και το 25% των γιατρών δεν έχουν εμβολιαστεί αναφέροντας διάφορους λόγους την ώρα που τα εμβόλια αποτελούν το μήλον της Έριδος παγκοσμίως. Αλλού σημειώνει ότι η πανδημία έκλεισε τον πρώτο κύκλο της μεταμνημονιακής προσαρμογής και ανοίγει νέο, με ζητούμενο τον μετασχηματισμό της οικονομίας. Σε άλλο θέμα με αφορμή τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής ο «Π» αναφέρεται σε «ισορροπία πιέσεων για την Τουρκία».
Κάτω από τον τίτλο «’Σωσίβιο’ με…χαλαρή λύση», «Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα ότι να γίνουν τα αποκαλυπτήρια της αποκεντρωμένης ομοσπονδίας, που προ πολλού παρουσιάζει ως διέξοδο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ζητούν οι Βρετανοί. Σε άλλο θέμα με αφορμή την μεταστέγαση του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου στο ιστορικό σχολείο της Φανερωμένης, ο τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης σημειώνει ότι χάθηκαν επτά χρόνια για μετατροπή της εντός των τειχών Λευκωσίας σε όαση νεοφυών επιχειρήσεων. Αλλού γράφει ότι τα δικαιώματα των παιδιών έπεσαν «θύματα της πανδημίας».
Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριο της θέμα κάτω από τον τίτλο «Φόβοι για σαλαμοποίηση αντί για συνολική διευθέτηση στην πενταμερή» και σημειώνει ότι είναι «επιδερμική η πολιτική επιδίωξη των Αναστασιάδη και Χριστοδουλίδη για κυρώσεις κατά της Τουρκίας». Αλλού γράφει ότι αυξάνονται οι σύμβουλοι του Προέδρου και των Υπουργών, οι οποίοι διορίζονται απευθείας και χωρίς ξεκάθαρους λόγους και καθήκοντα, με το κόστος για τους «πολιτικούς διορισμούς» να ξεπερνά το €1 εκατ. το χρόνο. Αλλού γράφει ότι η Αναστασία Δημητριάδη, η κοπέλα που κτυπήθηκε από το υδροβόλο της Αστυνομίας σε διαδήλωση στην Λευκωσία φοβάται για συγκάλυψη της υπόθεσης λόγω της έκθεσης του ιατροδικαστή.
Η αγγλόγλωσση «Sunday Mail» κάτω από τον τίτλο «Οι ελπίδες για τουρισμό εξανεμίζονται γρήγορα», γράφει ότι οι τουριστικές κρατήσεις επιβραδύνθηκαν ύστερα από νέες προειδοποιήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο για επέκταση της απαγόρευσης ταξιδιών στο εξωτερικό. Αλλού γράφει ότι η Υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης το Σάββατο έξω από το Υπουργείο δεσμεύθηκε ότι το κράτος θα στηρίξει μητέρα, η οποία διατάχθηκε από το Δικαστήριο να επιτρέψει την μετάβαση του 5χρονου γιού τις στις ΗΠΑ προκειμένου να επανενωθεί με τον πατέρα του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το κράτος παρέχει ελλιπή βοήθεια στα παιδιά με αυτισμό.
Η εβδομαδιαία «Η Καθημερινή της Κυριακής» υπό τον τίτλο «Κρίσιμο τρίμηνο για Κυπριακό-πανδημία» γράφει στο κύριο της θέμα ότι είναι ένα κρίσιμο τρίμηνο αυτό που έρχεται και για το Κυπριακό, αλλά και για ό,τι αφορά την διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας. Σε άλλο θέμα προβάλλει συνέντευξη του Υφυπουργού Τουρισμού, Σάββα Περδίου, ο οποίος εκτιμά ότι η σταθερότητα στον τουρισμό δεν θα έλθει πριν το 2022 και ότι η ανάκαμψη στα πριν του κορωνοϊού επίπεδα δεν αναμένεται πριν το 2023 – 2024. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί συνέντευξη του Προέδρου της Βουλής Αδάμου Αδάμου, ο οποίος αναφέρεται στους λόγους που επέλεξε να μπει στην πολιτική.
Η επίσης εβδομαδιαία «Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Πρόταση ισότιμης κυριαρχίας και μετά ασφάλεια» γράφει στο κύριο της θέμα ότι «προτάσσοντας ως προϋπόθεση για να γίνει συζήτηση του θέματος της ασφάλειας και των εγγυήσεων, την αποδοχή της πολιτικής ισότητας στη λογική της ισότιμης κυριαρχίας, ανατρέπει το σκηνικό του Κραν Μοντανά η Τουρκία». Αλλού αναφέρεται σε έκθεση Ινστιτούτου βάσει της οποίας η Κυβέρνηση του AKP στην Τουρκία επιχειρεί να εισαγάγει ισλαμικά ριζοσπαστικά στοιχεία στην παιδεία. Σε άλλο θέμα σχετικά με το χαλλούμι, κάνει λόγο για κατοχύρωση με εμπορικά και πολιτικά «παιχνίδια».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία και προκάλεσε πανικό – Χόρευε πάνω από το φέρετρο
• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις