Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη πριν από τη διευρυμένη διάσκεψη
Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας 17 Μαρτίου στη Γενεύη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.
Ο νεαρός φανερά ταραγμένος από τα όσα σημειώθηκαν και προσπαθώντας να ξεπεράσει το σοκ, αναφέρει λεπτό προς λεπτό την επίθεση που δέχθηκε από μέλη της Αστυνομίας και τον τρόπο που οι αστυνομικοί έδρασαν απέναντι στους διαδηλωτές.
Τους είχε κατακλίσει ο φόβος και το σοκ, είχαν πάει ειρηνικά όπως αναφέρει για να διαδηλώσουν υπέρ των συνταγματικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων της κοινωνίας.
Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με ένα κλοιό της ΜΜΑΔ γύρω τους να τους ξυλοφορτώνουν. «Ήμουν στην άκρη του δρόμου και έδειχνα του κόσμου που να κινηθεί, ήρθαν οι αστυνομικοί με έσπρωξαν, είδα ένα άτομο κάτω και πήγα να το βοηθήσω…μετά με κτυπήσαν μου στο κεφάλι».
«Μου έβαλαν pepper spray στα μάτια και τους φώναξα ότι είμαι επιληπτικός. Άκουσα ένα γιατρό να φωνάζει αφήστε το κοπελλούι εν να πεθάνει και μετά άκουσα να τον δέρνουν…Τον έδειραν πολλές φορές γιατί ήταν ο μόνος που προσπαθούσε να βοηθήσει τους τραυματίες, η Αστυνομία ήταν μόνο εκεί για να δέρνει».
Ο Αντρέας μετά από διάγνωση γιατρού, έχει κάταγμα στον αυχένα, ελαφρύ αυχενικό, τραύμα στο κεφάλι και κάψιμο στα χέρια από τα χημικά.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα παρακάτω:
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις