ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ‘Μην περιμένετε μεγάλες χαλαρώσεις‘ - Κέρφιου, malls και χώροι εστίασης

ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ‘Μην περιμένετε μεγάλες χαλαρώσεις‘ - Κέρφιου, malls και χώροι εστίασης

ToThemaOnline επικοινώνησε με τον καθηγητή Μοριακής Ιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Δρα Πέτρο Καραγιάννη συζητώντας τις πολυπόθητες χαλαρώσεις αλλά και τα μέτρα που θα μας συντροφεύουν.

Ο Δρ Καραγιάννης δήλωσε πως παρατηρεί μια αρχική σταθεροποίηση στον αριθμό των ημερήσιων περιστατικών όμως δε δίστασε να τονίσει πως οι αριθμοί παραμένουν υψηλοί.

Όσον αφορά τις χαλαρώσεις εξέφρασε την ανησυχία του για ενδεχόμενο άνοιγμα των malls θεωρώντας πως θα παρατηρηθούν φαινόμενα συγχρωτισμού λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που μπορεί να ανοίξουν τονίζοντας πως η καμπή βρίσκεται σε οριακό σημείο και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Έκανε λόγο για τις 4 ημέρες (παραμονή Χριστουγέννων, Χριστούγεννα, παραμονή Πρωτοχρονιάς και Πρωτοχρονιά) λέγοντας με νόημα πως δεν πρέπει να περιμένουμε εντυπωσιακές χαλαρώσεις, με πρώτη γραμμή άμυνας το κέρφιου που ενδέχεται να μεταφερθεί ίσως στις 23:00 ή 00:00.

Αινιγματικός παρουσιάστηκε όσον αφορά τους χώρους εστίασης αφού το μίνι-άνοιγμα δεν έχει συζητηθεί ακόμη αν θα περιλαμβάνει εστιατόρια και καφετέριες με τον ίδιο να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο.

Τέλος και αν και βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο ανέφερε πως το νέο στέλεχος και η μετάλλαξη του ιού πιθανόν να καθιστούν πολύ μεγαλύτερη τη μεταδοτικότητα όμως δε φαίνεται να διαφέρει σε συμπτωματολογία κάτι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αφού πιθανότατα δε θα επηρεάσει το εμβόλιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Δημοσκόπηση SIGMA: Απογοητευμένοι οι πολίτες δύο χρόνια μετά τη διακυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη- Η δημοτικότητα του Οδυσσέα  και η άνοδος του ΕΛΑΜ

Δημοσκόπηση SIGMA: Απογοητευμένοι οι πολίτες δύο χρόνια μετά τη διακυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη- Η δημοτικότητα του Οδυσσέα και η άνοδος του ΕΛΑΜ

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της προεδρίας της Δημοκρατίας από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, η πρώτη δημοσκόπηση η οποία παρουσιάστηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού SIGMA, αποτυπώνει την απογοήτευση των πολιτών από την παρούσα διακυβέρνηση. Παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την άποψη του εκλογικού σώματος τη δεδομένη στιγμή, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το 69% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η χώρα πάει προς λάθος κατεύθυνση.

BEST OF TOTHEMAONLINE