ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί: Πολιτική βούληση για λύση τώρα

Ακιντζί: Πολιτική βούληση για λύση τώρα

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι θα επιδείξει την απαραίτητη αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση προκειμένου να υπάρξει λύση του Κυπριακού.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση που είχε με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο κ. Ακιντζί είπε ότι θα συναντήσει ξανά τον κ. Έιντε την Παρασκευή 8 του Μάη ενώ θα συναντηθούν όλοι μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 11 του μηνός.

Ελπίζω, είπε, ότι θα έχουμε ένα καλό ξεκίνημα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Έιντε θα είναι πολύ υποβοηθητικός στην προσπάθεια, καθώς το Κυπριακό θα επιλυθεί από τους ίδιους τους Κύπριους.

Εξέφρασε την ελπίδα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να μοιράζεται το ίδιο όραμα, της ανάγκης δηλαδή να υπάρξει μια λύση που έπρεπε να είχαμε βρει ήδη εδώ και πολύ καιρό.

Εάν το Κυπριακό δεν επιλυθεί σήμερα, είπε, τότε οι μελλοντικές γενιές θα έχουν ακόμη περισσότερες δυσκολίες.

Αναφερόμενος στο σχέδιο Ανάν, είπε ότι χάθηκε μια ευκαιρία πριν από δέκα χρόνια και εξέφρασε την ευχή να είχε επιλυθεί το πρόβλημα τότε.

“Σήμερα έχουμε μια ευκαιρία. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν, θα επιδείξω την απαραίτητη αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση για να επιλυθεί το πρόβλημα τώρα” ανέφερε.

Ωστόσο, είπε ότι “οπωσδήποτε εγώ δεν είμαι μάγος, θα ήθελα όμως να δω ότι με τον κ. Αναστασιάδη μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα ούτως ώστε να επιλύσουμε το πρόβλημα προς όφελος της νέας γενιάς”.

Η τ/κ πλευρά, ανέφερε, θα είναι σε στενή επαφή με τους Τούρκους αξιωματούχους το επόμενο διάστημα.

Ερωτηθείς για το Βαρώσι, είπε ότι στη συνάντηση με τον κ. Έιντε δεν συζήτησαν συγκεκριμένα θέματα, όπως το Βαρώσι, το αεροδρόμιο της Τύμπου ή το λιμάνι της Αμμοχώστου. Οποιαδήποτε ΜΟΕ, είπε, θα πρέπει να ειδωθούν ως ένα επιπρόσθετο στοιχείο στην προσπάθεια για μια συνολική λύση.  Δεν πρέπει να αναλώσουμε όλες τις δυνάμεις μας στα ΜΟΕ και να ξεχάσουμε τη συνολική λύση, πρόσθεσε.

"Υπάρχει μια ευκαιρία, όλα τα μέρη φαίνεται να είναι ευθυγραμμισμένα για μια λύση στο ταχύτερο δυνατόν”, είπε ο κ. Ακιντζί.

Σε παρατήρηση ότι πολλοί Ε/κ διερωτώνται κατά πόσον θα αλλάξει τώρα που έχει αναλάβει τη θέση του Τ/κ ηγέτη, ο κ. Ακιντζί είπε ότι “ένα σημείο του χαρακτήρα μου είναι ότι δεν αλλάζω πολύ εύκολα”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top