ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το άξιζε ο Τάσος! Σε Λύκειο «Τάσος Μητσόπουλος» μετονομάστηκε το Λύκειο Αραδίππου

Το άξιζε ο Τάσος! Σε Λύκειο «Τάσος Μητσόπουλος» μετονομάστηκε το Λύκειο Αραδίππου

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, το Λύκειο Αραδίππου μετονομάστηκε σε «Λύκειο Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος».

Στην τελετή μετονομασίας παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η σύζυγος και τα παιδιά του αείμνηστου Τάσου Μητσόπουλου, ο Υπουργός Παιδείας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, οι Δήμαρχοι Αραδίππου, Λάρνακας, Αθηένου και Σωτήρας, ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας, ο Επίτροπος Εθελοντισμού, βουλευτές, καθηγητές του Λυκείου και πλήθος κόσμου.

Η τελετή άρχισε με αγιασμό από τον Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο και ακολούθησε η τελετή της μετονομασίας από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σε ομιλία της η Διευθύντρια του Λυκείου Άντρη Χρίστου ανέφερε ότι «με τη δράση του ο Τάσος Μητσόπουλος προσέφερε το όραμα ενός μέλλοντος διαφάνειας και χρηστής διοίκησης, ενώ ο ίδιος δεν επιζητούσε τη δόξα και την αυτοπροβολή αλλά επεδίωκε να καταστήσει την πατρίδα μας κράτος δικαίου, στο οποίο το προσωπικό συμφέρον και η διαπλοκή δεν έχουν θέση».

Ανέφερε επίσης ότι “η μετονομασία του Λυκείου Αραδίππου σε «Τάσος Μητσόπουλος» αποτελεί ύψιστη ευθύνη για όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές, αφού καλούμαστε να φανούμε αντάξιοι των όσων πρέσβευε ο Τάσος. Καλούμαστε ως εκπαιδευτικοί να καλλιεργήσουμε τις αρχές και τις αξίες του και να μεταλαμπαδεύσουμε στις  νέες γενιές που πρόκειται να αναλάβουν τα ηνία στο μέλλον».

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Αραδίππου Παύλος Δημητριάδης στη δική του ομιλία ανέφερε ότι «η ομόφωνη απόφαση της Σχολικής Εφορείας και του Δήμου για τη μετονομασία του Λυκείου, που υποβλήθηκε προς το Υπουργείο Παιδείας και εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και την κυπριακή πολιτεία, αποτελεί μια ελάχιστη δική μας ανταπόδοση για τη μεγάλη προσφορά του αείμνηστου Τάσου Μητσόπουλου στα κοινά της πατρίδας μας που με τόση αφοσίωση υπηρέτησε».

Πρόσθεσε ότι οι «μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου Αραδίππου θα έχουν από σήμερα το προνόμιο να φοιτούν σε ένα σχολείο που φέρει το όνομα ενός ξεχωριστού ανθρώπου, που λάμπρυνε με την παρουσία του την πολιτική ζωή του τόπου, καταλείποντας μνήμη αγαθή στους μεταγενέστερους. Τόσο ως βουλευτής όσο και ως Υπουργός στην κυβέρνηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιαδη, ο Τάσος Μητσόπουλος άφησε τη σφραγίδα της προσωπικότητας και της ψυχής του».

Ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης στην ομιλία του ανέφερε ότι «απόψε ορίζουμε ένα σημείο αναφοράς στο Δήμο που αρμόζει στο μεγαλείο του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος υπήρξε πρότυπο πολιτικού ανδρός και φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές και γιατί στο σύντομο πέρασμα του από τη ζωή άφησε σ’ αυτές πολύτιμες παρακαταθήκες».

Πρόσθεσε ότι «θέλουμε οι νέοι μας να έχουν πλήρη αντίληψη και απόλυτη συναίσθηση της σημασίας της μετονομασίας του εκπαιδευτηρίου αυτού σε «Λύκειο Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος». Θέλουμε να γνωρίζουν το γιατί και να αισθάνονται γι’ αυτό ιδιαίτερη τιμή και περηφάνια».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top