Στο σφυρί το μεγαλύτερο κρανίο δεινοσαύρου

Στο σφυρί το μεγαλύτερο κρανίο δεινοσαύρου

Ανήκε σε αρσενικό Τρικεράτωψ που έζησε πριν από 66 εκατ. χρόνια

Το κρανίο ενός αρσενικού Τρικεράτωψ (Triceratops), που έζησε πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια στη Γη, βγαίνει σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ και αναμένεται να «πιάσει» κοντά στα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Γνωστό ως «Lung Wong» (ή ο «βασιλιάς δράκος»), το απολιθωμένο κρανίο λέγεται ότι είναι το μεγαλύτερο, άθικτο κρανίου δεινοσαύρου που υπάρχει στον κόσμο. 

Το μήκος του φτάνει τα 2,8 μέτρα!

Η τελευταία φορά που ένα αντικείμενο αυτού του μεγέθους και ποιότητας τέθηκε σε δημοπρασία ήταν το 1997, όταν ένα απολίθωμα Τυραννόσαβρου (Tyrannosaurus Rex) πουλήθηκε έναντι 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το σπάνιο απολίθωμα του «βασιλιά δράκου» ανακαλύφθηκε το 1992 από τον Ray Novakovich στην περιοχή Glendive στη Μοντάνα, ο οποίος εντόπισε την άκρη από ένα από τα κέρατα του δεινόσαυρου.

Λόγω του μεγέθους του όμως και της έλλειψης πόρων, η εκσκαφή του απολιθώματος ολοκληρώθηκε το 2003. Από τότε έχει αλλάξει χέρια αρκετές φορές, ωστόσο έχει διατηρηθεί σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

Το κρανίο αποτελείται από πάνω από 95% από πλήρες οστό, έχει μήκος 2,8 μέτρα, ύψος 1,6 μέτρα και πλάτος 1,4 μέτρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».

BEST OF TOTHEMAONLINE