ΥΠΕΞ Κύπρου – Ρωσίας: Διμερείς, Κυπριακό, Α. Μεσόγειος τα ζητήματα που αναμένεται να συζητήσουν

ΥΠΕΞ Κύπρου – Ρωσίας: Διμερείς, Κυπριακό, Α. Μεσόγειος τα ζητήματα που αναμένεται να συζητήσουν

Τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, το Κυπριακό, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και άλλα περιφερειακά ζητήματα, αναμένεται να συζητήσουν ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, την Τρίτη, στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Λαβρόφ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα υπογραφεί το Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα έτη 2021-2022 καθώς και το Πρωτόκολλο που τροποποιεί τη Συμφωνία μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας για Αποφυγή Διπλής Φορολογίας από τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Σαζάνοφ.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Μήνυμα συμπαράστασης ΠτΔ σε Σουηδία: «Ανούσιες, βίαιες πράξεις όπως αυτή δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας»

Μήνυμα συμπαράστασης ΠτΔ σε Σουηδία: «Ανούσιες, βίαιες πράξεις όπως αυτή δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας»

Συντετριμμένος από τα τραγικά γεγονότα στο Örebro της Σουηδίας δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE