Τρεις νεκροί, ένας αγνοούμενος και τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου στη Σκωτία

Τρεις νεκροί, ένας αγνοούμενος και τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου στη Σκωτία

Ο μηχανοδηγός και δύο ακόμα επιβαίνοντες στην αμαξοστοιχία που εκτροχιάστηκε στη Σκωτία το πρωί έχουν χάσει τη ζωή τους στο δυστύχημα.

Ένας ακόμα επιβαίνων φέρεται να αγνοείται και οι υπόλοιποι οκτώ από τους συνολικά 12 επιβαίνοντες έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου PA.

Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά νωρίτερα η Πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον είχε αναφερθεί σε «σοβαρούς τραυματισμούς».

Στο σημείο παραμένουν σωστικά συνεργεία.

Το δυστύχημα αποδίδεται σε υποχώρηση εδάφους λόγω πλημμυρών που προκάλεσε τη νύχτα η σφοδρή βροχόπτωση. Στη Σκωτία καταγράφηκαν 17.000 κεραυνοί σε διάστημα 12 ωρών.

Τέσσερα από τα πέντε βαγόνια του συρμού έπεσαν σε πλαγιά όταν εκτροχιάστηκαν, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά. Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πυκνό καπνό να υψώνεται από το σημείο του δυστυχήματος.

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης για παναπεργία: «Η θετική κατάληξη περνά μέσα από τον υπεύθυνο διάλογο και την κοινή βούληση όλων των πλευρών»

Λετυμπιώτης για παναπεργία: «Η θετική κατάληξη περνά μέσα από τον υπεύθυνο διάλογο και την κοινή βούληση όλων των πλευρών»

Για την στάση της Κυβέρνησης αναφορικά με την παναπεργία που προκήρυξαν οι συντεχνίες για το ζήτημα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), μίλησε o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE