Tο «Oruc Reis» βγήκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα - Συνεχίζει την πορεία του εντός της κυπριακής ΑΟΖ

Tο «Oruc Reis» βγήκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα - Συνεχίζει την πορεία του εντός της κυπριακής ΑΟΖ

Από το απόγευμα της Τετάρτης 12/08, στις 19:20, το «Oruc Reis» βρίσκεται εκτός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο συνεχίζει την πορεία του εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Στη βορειοανατολική πορεία που έχει χαράξει από το βράδυ της Τρίτης, το συνοδεύουν τα βοηθητικά Ataman, CengizHan και 10 τουρκικά πολεμικά πλοία.

Σημειώνεται ότι μετά την είσοδό του στην κυπριακή ΑΟΖ -με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει την ίδια πορεία- θα χρειαστεί άλλα 30 μίλια για να φτάσει στο όριο της περιοχής που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι με την παράνομη NAVTEX, καθώς κινείται με ταχύτητα 5 κόμβων.

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ισχύς στο καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και το μήνυμα στην Άγκυρα

Νέα ισχύς στο καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και το μήνυμα στην Άγκυρα

Τη συμφωνία για είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam ως πλειοψηφικού μετόχου στην εταιρεία Great Sea Interconnector χαιρετίζει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι προσδίδει νέα χρηματοδοτική και τεχνική ισχύ στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE