ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξέσπασε κατά Υπ. Παιδείας και Κυβέρνησης ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ - 'Σας διακατέχει η προχειρότητα'

Ξέσπασε κατά Υπ. Παιδείας και Κυβέρνησης ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ - 'Σας διακατέχει η προχειρότητα'

Ξέσπασε κατά Κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας, μέσω ανάρτησης του στο facebook ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για δικαίωση της ΠΣΕΜ αφού μας ανέφερε πως 1η και 2α Λυκείου δεν πρόκειται να επιστρέψουν στα σχολεία την τρέχουσα σχολική χρονιά αναφέροντας πως η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο (Παιδείας) προχωρά σε βεβιασμένες κινήσεις που χαρακτηρίζονται από προχειρότητα.

Δείτε αυτούσια την ανάρτηση :

Για ακόμη μια φορά δικαιωνόμαστε στα όσα λέγαμε και διεκδικούσαμε! Στα σχολεία επιστρέφουν οι μαθητές του γυμνασίου και του δημοτικού μόνο! Εννοείται ότι πρέπει να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για ΟΛΟΥΣ τους μαθητές! Μία υπογράμμιση! Για ακόμη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας αλλά και η κυβέρνηση μας απέδειξαν ότι κάνουν βεβιασμένες κινήσεις, λογικό βέβαια εφόσον τους διακατέχει η προχειρότητα!

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον κύριο Λαπήθιο με σκοπό να εντοπίσουμε που εστιάζονται τα παράπονα της ΠΣΕΜ με τον ίδιο να μας αναφέρει τα ακόλουθα :

Πέραν της προχειρότητας που επιδεικνύει το Υπ. Παιδείας μας έχει αποσταλεί πρόγραμμα Παγκύπριων Εξετάσεων στο οποίο δεν αναγράφονται οι ώρες. Πέραν αυτού υπάρχουν μαθήματα (Γαλλικά & Ισπανικά) τα οποία εξετάζονται την ίδια μέρα, τα Μαθηματικά κοινού κορμού (που αποτελούν μάθημα ευρείας συμμετοχής) προγραμματίστηκαν να εξεταστούν Σάββατο (δημιουργώντας και πρόβλημα με τη μεταφορά μαθητών με λεωφορεία αφού υπάρχουν πολύ λιγότερα δρομολόγια) ενώ μαθήματα καλλιτεχνικού κλάδου και μουσικής κατεύθυνσης που εμπεριέχουν 4 μαθήματα, ορίστηκαν 3 από τα 4 σε τρεις συνεχόμενες ημέρες (συγκεκριμένα Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) και το 4ο 10 ημέρες αργότερα!

Στη συνέχεια επανατοποθετήθηκε και για την κάθετη αντίθεσή του για απογευματινές εξετάσεις αφού αυτό αντιτίθεται τόσο στις επιστημονικές απόψεις (ότι το μυαλό λειτουργεί καλύτερα το πρωί) όσο και στη ρουτίνα των εξεταζόμενων τονίζοντας πως έπρεπε να τυγχάνουν διευκόλυνσης και όχι να επιφορτίζονται με περισσότερες δυσκολίες, ειδικά από τη στιγμή που η εξεταστική περίοδος μειώθηκε από τις 24 στις 17 ημέρες.

Στο τέλος πρόσθεσε πως γίνεται προσπάθεια για ανασχεδίαση της ύλης που αφορά την 1η και 2α Λυκείου, το γεγονός πως δε θα υπάρξουν εξετάσεις αλλά και τη σκέψη για να ξεκινήσει νωρίτερα η ερχόμενη σχολική χρονιά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα



Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για εντοπισμό των κουκουλοφόρων που βανδάλισαν το βράδυ της Πέμπτης τα κλειστά γήπεδα του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, στην οδό Γιώργου Θυρώτου, στη Λεμεσό, καθώς και σταθμευμένα οχήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top