ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Κάντε κάτι διότι πεθαίνω» -Ο Κίτας αιτείται στη διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών λύση για τα προβλήματα υγείας του

«Κάντε κάτι διότι πεθαίνω» -Ο Κίτας αιτείται στη διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών λύση για τα προβλήματα υγείας του

Διευθετήσεις προκειμένου να νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας αιτείται με επιστολή του προς την διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, ο Αντώνης Προκοπίου Κίτας.

Ο Κίτας, βάσει του λεκτικού που χρησιμοποιεί στην εν λόγω επιστολή, ημερομηνίας 10/05/2020, το περιεχόμενο της οποίας έχουμε στη διάθεσή μας, εκλιπαρεί προκειμένου η κα Αριστοτέλους να δώσει λύση σε ζήτημα ζωής και θανάτου σύμφωνα πάντα με τους όρους που χρησιμοποιεί.

Αφού πρώτα εξηγεί ότι είναι σε άσχημη κατάσταση και πως έχει χάσει πολλά κιλά, λόγω και της συνεχούς αιματέμεσης που έχει (εμετοί με αίμα), καταγράφει το αίτημά του.

«Κάντε κάτι διότι πεθαίνω» είναι η έκκλησή του προς τη Διευθύντρια του σωφρονιστικού ιδρύματος, σημειώνοντας ότι δεν θέλει να χάσει τη ζωή του, καθώς τον περιμένουν η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά, δυο εκ των οποίων είναι ανήλικα.

«Σας μιλώ ειλικρινά πεθαίνω» σημειώνει ο Κίτας, ο οποίος πριν καταγράψει το αίτημά του εξάρει το έργο της κας Αριστοτέλους («σας βγάζω το καπέλο και υποκλίνομαι στο μεγαλείο της ανθρωπιάς σας και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και τη ψυχή μου που έχετε καταφέρει τόσα πολλά»).

Για το όλο θέμα έχει αποσταλεί και κατ΄ επείγουσα επιστολή στην κα Αριστοτέλους από το δικηγόρο του Κίτα, την περασμένη Τρίτη (12/05).

Μέσω της επιστολής (δικηγορικά γραφεία «Δημητρίου & Δημητρίου ΔΕΠΕ) καλείται η διεύθυνση του τμήματος Κεντρικών Φυλακών να εξετάσει με ευαισθησία το αίτημα του κατάδικου.

Σε προηγούμενη νομική επιστολή πριν από έναν χρόνο, στις 2 Μαΐου του 2019, καταγράφονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Αντώνη Προκοπίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και οι γνώμες αρμόδιων γιατρών. Ένας εξ αυτών φέρεται να πιστεύει ότι ο Προκοπίου χρειάζεται να υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσον έχει συγκεκριμένο σοβαρό πρόβλημα υγείας (καρκίνο), από το οποίο κινδυνεύει η ζωή του.

Παρουσιάζεται και η γνώμη δεύτερου γιατρού, ο οποίος βεβαιώνει τα σοβαρά στομαχικά προβλήματα του Κίτα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top