ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος για τους γιατρούς που ζητούν το άνοιγμα των ναών- «Δεν είναι ανάγκη να ανακατεύονται στα θέματα της εκκλησίας»

Ο Αρχιεπίσκοπος για τους γιατρούς που ζητούν το άνοιγμα των ναών- «Δεν είναι ανάγκη να ανακατεύονται στα θέματα της εκκλησίας»

Στόχος μας, πυξίδα και γνώμονας των ενεργειών μας είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον του ποιμνίου μας, ανέφερε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’ που βρίσκεται και αυτός σε αυτοπεριορισμό στην Πάφο, ανέφερε  πως η  Εκκλησία της Κύπρου, έχει διεύθυνση, η οποία σημείωσε, διατηρεί  πολύ καλές σχέσεις με τον ΠτΔ και την Κυβέρνηση και η συνεργασία τους είναι τακτική.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ κάλεσε τους ιατρούς που με επιστολή τους καλούν τον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας να ανοίξει άμεσα τις εκκλησίες με μέτρα, “να κάνουν την δουλειά τους”, σημειώνοντας πως "δεν είναι ανάγκη να ανακατεύονται στα θέματα της Εκκλησίας".

Αν ήσαν σωστοί είπε, “ έπρεπε πρώτα - πρώτα, να πλησιάσουν την αρχή της Εκκλησίας, τον Αρχιεπίσκοπο και να ακούσουν τις προθέσεις του. Κι αν δεν συμφωνούσαν με αυτά που θα τους έλεγε, τότε να ξεσηκωθούν».


O Aρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’, σημείωσε πως η Εκκλησία έχει την αρχή της που μιλά με τον ΠτΔ , με την Κυβέρνηση, τον Υπουργό κλπ , εκτιμώντας πως ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επηρεαστεί από διάφορες συναισθηματικές εξάρσεις μερικών ούτε θα ακολουθήσει λαϊκιστικές τακτικές.

Επανέλαβε δε, πως έχουν άριστη σχέση και επαφή με τον ΠτΔ και την Κυβέρνηση .

Κατά συνέπεια, είπε ο  Μακαριότατος,  η Κυβέρνηση “έχει τους συμβούλους της και θα αποφασίσει”, προσθέτοντας πως “και η Εκκλησία της Κύπρου με την σειρά της θα πλησιάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του εκφράσει  τις απόψεις της”.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top