ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαλάς για άνοιγμα εκκλησιών: Άλλο πράγμα η πίστη, άλλο η επιστήμη

Μαλάς για άνοιγμα εκκλησιών: Άλλο πράγμα η πίστη, άλλο η επιστήμη

Θέση για το επίμαχο θέμα του ανοίγματος των εκκλησιών πήρε και ο Σταύρος Μαλάς τονίζοντας πως είναι ένα πράγμα η πίστη και άλλο πράγμα η γνώση.

Σε σήριαλ των ημερών εξελίσσεται η διαφωνία μεταξύ όσων επιθυμούν το άνοιγμα των εκκλησιών και όσων υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν επιζήμιο για τη δημόσια υγεία. Ο Σταύρος Μαλάς υπό την ιδιότητα του καθηγητή Ιατρικής μίλησε στην εκπομπή του Ανδρέα Κημήτρη, “Alpha Ενημέρωση” δίνοντας το δικό του στίγμα.

Ανέφερε αρχικά πως όλοι ανήκουμε στην χριστιανική πίστη και πως αυτό το ζήτημα δε θα έπρεπε να προβάλεται σαν διαμάχη. Συνέχισε λέγοντας πως η πανδημία δε δοκιμάζει την πίστη αλλά την αλληλεγγύη δίνοντας μήνυμα ενότητας όμως δεν παρέλειψε να αναφέρει πως πρέπει να ξεχωρίσουμε τι είναι επιστήμη προσθέτοντας πως παρά τον μικρό κίνδυνο επιμόλυνσης πρέπει να μην διακινδυνεύσουμε στο ελάχιστο στο παρόν στάδιο.

Συμπλήρωσε πως η πανδημία και ο ιός βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και διάφορες επιστημονικές μελέτες για να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν χρειάζονται ίσως και χρόνια, αναφέροντας πως ακόμη και το κάπνισμα πήρε στους επιστήμονες 30 χρόνια να το αποδείξουν συνδέοντας το με τον καρκίνο.

Τόνισε πως η επιστήμη είναι ένα πράγμα και η πίστη άλλο, ενώ φάνηκε ενοχλημένος (απευθυνόμενος πιθανότατα στους 152 ιατρούς που ζήτησαν το άνοιγμα των εκκλησιών) που κάποιοι «φορούν ένα επιστημονικό καπέλο» εννοώντας πως χρησιμοποιούν την ιδιότητα του ιατρού, χωρίς όμως να είναι σε θέση να επισυνάψουν και τις απαραίτητες επιστημονικές εξηγήσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Ερχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες - Ολα όσα περιλαμβάνει το καιρικό «μενού»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ» : «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Eurovision 2024: Σκόνη και θρύψαλα έκανε ο Ελβετός το βραβείο του - Η viral στιγμή με το «ατύχημα»

Νότια Αφρική: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια, πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Τζορτζ



ΠτΔ: « Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του»

ΠτΔ: « Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του»

Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει καν σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η δική μας πλευρά είναι έτοιμη για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top