ΚΟΣΜΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 1487 νέα κρούσματα στο Βέλγιο, 168 νέοι θάνατοι

ΚΟΣΜΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 1487 νέα κρούσματα στο Βέλγιο, 168 νέοι θάνατοι

Συνολικά 1487 νέα κρούσματα του COVID-19 εντοπίστηκαν στο Βέλγιο τις τελευταίες 24 ώρες.

Από τα νέα κρούσματα, οι 550 ασθενείς ζουν στη Φλάνδρα, 693 στη Βαλλονία και 238 στις Βρυξέλλες. Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον τόπο διαμονής των τελευταίων 6 ατόμων. Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων περιπτώσεων για το Βέλγιο είναι πλεόν 39.983, από την αρχή της κρίσης.

Αναλυτικά η κατάσταση έχει ως εξής: συνολικά 4.920 ασθενείς νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στα βελγικά νοσοκομεία με COVID-19. 232 νέες νοσηλείες έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 24 ώρες. Συνολικά 1071 ασθενείς βρίσκονται σε εντατική θεραπεία, μείωση 10 ασθενών τις τελευταίες 24 ώρες. 760 ασθενείς βρίσκονται σε αναπνευστική υποστήριξη, 21 λιγότεροι από χθες.

Επιπλέον 8.895 ασθενείς πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο και έχουν κηρυχθεί θεραπευμένοι από τις 15 Μαρτίου, αύξηση 138 κατά τις τελευταίες 24 ώρες.

Έχουν αναφερθεί συνολικά 5828 θάνατοι, αύξηση 168 θανάτων τις τελευταίες 24 ώρες. Από τους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, 62 έχουν συμβεί στο νοσοκομείο, 103 σε γηροκομείο. Στην τελευταία ομάδα, το 2,9% επιβεβαιώθηκε από μια εργαστηριακή δοκιμή για COVID-19.

Από τα 5.828 άτομα που πέθαναν, το 47% πέθανε στο νοσοκομείο, το 52% σε γηροκομείο, το 0,4% στο σπίτι και το 0,4% αλλού. Οι θάνατοι στο νοσοκομείο είναι όλες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. Οι θάνατοι που έγιναν σε γηροκομεία αφορούν επιβεβαιωμένα κρούσματα κατά 4,0% και ύποπτα κρούσματα κατά 96%.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE