ΦΟΙΤΗ-TEXT

Η Κύπρια φοιτήτρια που γνώρισε τη Βρετανική βασιλική οικογένεια! -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Κύπρια φοιτήτρια που γνώρισε τη Βρετανική βασιλική οικογένεια! -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ήταν μεγάλη μου τιμή που παρευρέθηκα στην εκδήλωση για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας, στο Αββαείο του Westminster, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, στην παρουσία της Αυτού Εξοχότητας Βασίλισσας Ελισάβετ και της βασιλικής οικογένειας.

To “Commonwealth Service” είναι μία ετήσια εκδήλωση η οποία γιορτάζει τη μέρα που πολλά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ενώθηκαν χάρη στις συλλογικές αξίες που ενστερνίζεται η Κοινοπολιτεία, στην οποία ανήκει και η Κύπρος μας.
Φθάνοντας στo Parliament Square, μπορούσε κανείς να δει τις σημαίες όλων των εθνών της Κοινοπολιτείας. Η Κυπριακή σημαία ξεχώριζε, αφού στεκότανε στην πρώτη γραμμή, δίπλα από το άγαλμα του πρώην Βρετανού Πρωθυπουργού, Winston Churchill. Το επιβλητικό λευκό της χρώμα ανάμεσα σε τόσες σημαίες φώτιζε το θέαμα και με έκανε να νιώθω ρίγος και περηφάνεια που βρισκόμουνα εκεί, εκπροσωπώντας την.

Παρευρέθηκα στην εκδήλωση έπειτα από πρόσκληση του Royal Commonwealth Society, μίας μη κυβερνητικής οργάνωσης με αποστολή να προωθήσει την Κοινοπολιτεία και τις αξίες στις οποίες βασίζεται, από την οποία βραβεύθηκα ως Associate Fellow.

 

Η εκδήλωση αυτή αποτελούσε μάλιστα την τελευταία εμφάνιση του Πρίγκιπα Harry και της Δούκισσας του Σάσσεξ, Meghan Markle, ως ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας. Άλλοι παρευρισκόμενοι περιέλαβαν τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Μπόρις Τζόνσον, τους επικεφαλείς των κρατών μελών της Κοινοπολιτείας, μέλη του Διπλωματικού Σώματος, αξιωματούχους της Κοινοπολιτείας και του Ηνωμένου Βασιλείου, μαθητές και νέους. Η υπηρεσία, την οποία διεξήγαγε ο Πρύτανης του Westminster, David Hoyle, περιελάμβανε παραστάσεις από τους τραγουδιστές Alexandra Burke και Craig David, την Αφρικανική ομάδα One-Drum και την ορχήστρα Melodians. Μάλιστα, ο Aρχιεπίσκοπoς Νικήτας μίλησε εκ μέρους της ελληνικής Ορθόδοξης κοινότητας.

 

Ο Anthony Joshua, Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας βαρέων βαρών και χρυσός Ολυμπιονίκης, μίλησε για την κληρονομιά της Κοινοπολιτείας. H εκδήλωση παρουσιάστηκε ζωντανά στο BBC One και στην υπηρεσία BBC World.

Eύχομαι η παρουσία μου σε αυτή την εκδήλωση να προωθήσει κι άλλους φοιτητές και νέους να εμπλακούν με τα κοινά και να εκπροσωπούν την Κύπρο μας!

Ευγενία Χαμηλού
University of Warwick

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top