ΦΟΙΤΗ-TEXT

Πώς να αξιοποιήσεις αυτή την κατάσταση της καραντίνας και του COVID-19 προς όφελός σου και κατεπέκταση προς όφελος των συνανθρώπων σου

Πώς να αξιοποιήσεις αυτή την κατάσταση της καραντίνας και του COVID-19 προς όφελός σου και κατεπέκταση προς όφελος των συνανθρώπων σου

Είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να σκέφται και να αισθάνεται. Υπάρχουν οι στιγμές που θα κλάψουμε, θα αγχωθούμε, θα τρομάξουμε, θα νιώσουμε βάρος, όμως δεν είναι στιγμές που πρέπει να κρατούν για πολλές ώρες ή ακόμα και μέρες.

Γι’ αυτό, μην αφήνεις τον τρόμο, τον πανικό και το άγχος να σε κυριεύουν συχνά. Ξέρω πως για κάποιους πονάει, πονάει που βρίσκονται μακριά απο τους αγαπημένους τους ανθρώπους. Υπάρχει το βάλσαμο για την ψυχή – καμιά φορά μια προσευχή αρκή! Έλα, σκούπισε τα δάκρυά σου και βγάλε όλες τις ανησυχίες απο μέσα σου και ό,τι σκοτίζει το μυαλό σου και κατέγραψετε πάνω σε μια κόλλα. Είναι ένας τρόπος για να νιώσεις ελαφρότερος και έτσι να ισορροπήσεις την ψυχολογία σου.

Τα συναισθήματά μας όταν μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελός μας και να είναι ένα απο τα εργαλεία μας στη δημιουργία... και τι εννοώ μ’ αυτό; : να τα μετατρέψεις σε μια μορφή τέχνης,, σε ένα είδος γυμναστικής, σε κάτι δημιουργικό και έτσι η ψυχολογία θα καλυτερέψει. Μην μένετε άπραγει Δημιουργήστε! Και φυσικά, μην ξεχνάς πως έχεις και τους φίλους σου με τους οποίους μπορεί να σας χωρίζει η απόσταση λόγο καραντίνας, αλλά η τεχνολογία έρχεται να εκμηδενίση αυτή την απόσταση. (Ναι, το ξέρω. Απο κοντά είναι πολύ πιο καλύτερα και προτιμότερο αλλά στην κατάσταση που βρισκόμαστε ας το δούμε ως ευλογία το γεγονός ότι ακόμη μπορούμε να μιλάμε μαζι τους έστω και μέσω βιντεοκλήσεων). Έχεις φίλους που είναι εκεί/εδώ για σένα ανα πάσα ώρα και στιγμή, να το θυμάσαι αυτό!

Αν κοιτάξετε τριγύρω σας κι αν δείτε κάτω απο την επιφάνεια των πραγμάτων, θα αντιληφθήτε ότι η ζωή είναι απο μόνη της ένα θαύμα και ένα δώρο, το οποίο μας χάρισε ο Δημιουργός μας. Μας χάρισε μέσω των δημιουργιών Του και την φύση που τόσο μας γαληνεύει και μας χαροποιεί. Ευκαιρία, λοιπόν,  όσοι μπορείτε και όταν μπορέσετε, να βγείτε έξω να απολαύσετε ένα περπάτημα ή τρέξιμο στη φύση χαζεύοντας και λίγο τριγύρω τα χρώματα και το θαύμα αυτό. Και εννοείτε καθίστε σε ένα παγκάκι και απολαύστε το μαγευτικό θέαμα μπροστά σας!

Αξιοποιούμε, λοιπόν, τον χρόνο μας όσο γίνεται δημιουργικά με λίγη δόση θετικότητας και μπόλικη δόση αγάπης.

Στον πάρα κάτω κατάλογο βρίσκουμε διάφορες «δραστηριότητες» που μπορούμε  να κάνουμε όλοι μας στο σπίτι ή στην φυτητική εστία ή στο ξενοδοχείο όπου βρισκόμαστε λόγο καραντίνας (μετά τα online courses του πανεπιστημίου):  

  1. Ενδοσκόπηση: Ποιές είναι/ήταν οι συνήθειες σου και τι αντίκτυπο έχουν/είχαν στους διάφορους τομείς της ζωής σου; Ποιούς στόχους έχεις για σήμερα; Ποιές αξίες θες να έχεις σταθερές στη ζωή σου και τί χρειάζεται να κάνεις εσύ για να τις κρατήσεις; Ποιά ήταν τα λάθοι απο τα οποία έμαθες το μάθημα σου και ποιό/ά ήταν αυτά τα μαθήματα; Tί σου έχουν χαρήσει οι μεχρι τώρα εμπειρίες σου; Κάνε βουτιά στο βυθό του μυαλού σου και της ψυχής σου και προσπάθησε να καταγράψεις μερικά απο τα κομμάτια σου. Μ’ αυτό τον τρόπο θα γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, θα μάθεις ποιές είναι οι αδυναμίες σου και ποιές οι δυνατότητες σου, γεγονός το οποίο κατ’ επέκταση έχει και τον ανάλογο αντίκτυπο στο περιβάλλον σου και στη συναναστροφή σου με τους άλλους ανθρώπους.
  2. Κηπουρική στο μπαλκόνι ή στην αυλή του σπιτιού μας
  3. Επιτραπέζια παιχνίδια ή και παζλ με όλη την οικογένεια ή με όσους συγκατηκούμε.
  4. Ρύθμιση του βιολογικού ρολογιού σας, δηλαδή εκεί που ξανεχτούσατε είτε για διάβασμα έιτε σε μπαρ κλπ, τώρα είναι η τέλεια ευκαιρία για να μάθετε να κοιμάστε απο τις 22:00 και να ξυπνάτε στις 7:00 το πρωί. Αυτό θα έχει άμεση επέμβαση στο γεγονός ότι πλεον θα ξυπνάτε με περισσότερη ενέργεια και όρεξη και επομένως θα σας είναι πολύ εύκολο να αποπερατώσετε το ημερήσιό σας πρόγραμμα.
  5. Παρακολουθήστε αστεία βίντεο για να αλλάξει η διάθεσή σας στο λεπτό.
  6. Όσοι θέλετε να παίρνεται δύναμη απο την θρησκεία μας, μπορείτε να ακούτε ομιλίες πατέρων μας, να μελετάτε την Αγία Γραφή, να διαβάζεται πνευματικά βιβλία, να προσεύεχεστε ή και να παρακολουθείτε τις λειτουργίες μέσω διαδικτύου. Γνωρίζω πως δεν είναι συνηθισμένο αυτό απο εσάς που είστε τακτικοί στην εκκλησία και συμμετέχεται στα Θεία Μυστήρια της, αλλά ας πάρουμε τα καλά που έχει να μας προσφέρει αυτή η κατάσταση με πίστη και υπομονή.
  7. Γράψιμο άρθρων στο Φοίτητεξτ (δοκιμάστετο ;-)) ή όπου αλλού γράφετε ή επιθυμείτε να γράψετε.
  8. Γίνεται για το παρών αυτοδίδακτοι σε ένα είδος τέχνης και δημιουργήστε (μουσική, τραγούδι, σχέδιο, συγγραφή, χορό, μαγειρική)
  9. Γυμναστική
  10. Εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας που σας αρέσει
  11. Μπορείτε να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας πάνω στη σπουδή σας είτε μέσω διαδικτύου είτε μελετώντας ανάλογα βιβλία.

Ελπίζω να ήταν βοητικά τα όσα έγραψα και αν παρέλειψα κάτι, το οποίο θέλετε να προσθέσετε είστε ευπρόσδεκτοι να το γράψετε κάτω απο το comment section αυτού του άρθρου στο Facebook στη σελίδα Φοιτητέξτ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top