ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συνεργασία φαρμακευτικών κολοσσών για εμβόλιο με ορίζοντα το 2021

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συνεργασία φαρμακευτικών κολοσσών για εμβόλιο με ορίζοντα το 2021

Οι φαρμακευτικοί κολοσσοί Sanofi και GSK γνωστοποίησαν την Τρίτη 14/4 την πρόθεσή τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους «για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο με ανοσοενισχυτική ουσία εναντίον του κορωνοϊού», μια συνεργασία από την οποία οι δύο εταιρείες ελπίζουν να έχουν αποτελέσματα έως το 2021.

Ο γαλλικός και βρετανικός όμιλος «θα συνδυάσουν τις καινοτόμες τεχνολογίες τους για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο με ανοσοενισχυτική ουσία εναντίον της νόσου Covid-19», επισημαίνουν σε ένα δελτίο τύπου.

«Το υποψήφιο εμβόλιο αναμένεται να εισέλθει στο στάδιο των κλινικών δοκιμών το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και στην περίπτωση επιτυχίας θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2021» αναφέρουν οι Sanofi και GSK.

Η Sanofi «θα φέρει σε αυτήν τη συνεργασία τον αντίγονό της της πρωτεϊνης S του Covid-19» και το βρετανικό εργαστήριο «την τεχνολογία του παραγωγής εμβολίων με ανοσοενισχυτική ουσία για πανδημική χρήση».

Ο συνδυασμός ενός πρωτεϊνικού αντιγόνου και μιας ανοσοενισχυτικής ουσίας θεωρείται μια «καλά εξακριβωμένη διαδικασία, που χρησιμοποιείται σε πολλά εμβόλια που έχουν ήδη βγει στο εμπόριο».

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νωρίς στην κούρσα των βουλευτικών εκλογών- Προσπάθεια αλίευσης προσωπικοτήτων, τα κόμματα

Νωρίς στην κούρσα των βουλευτικών εκλογών- Προσπάθεια αλίευσης προσωπικοτήτων, τα κόμματα

Μπορεί να βρισκόμαστε μακριά ακόμα από τις βουλευτικές εκλογές, ωστόσο στα γραφεία των κομμάτων άρχισαν να στήνουν τη σκακιέρα στην οποία θα κινηθούν μέχρι τον Μάιο του 2026.