Ο κύριος προορισμός εξαγωγών ευρωπαϊκών φαρμακευτικών προϊόντων 2019 ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες με 32% όλων των εξαγωγών φαρμάκων που παράγονται στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.
Οι χώρες που έπονται είναι η Ελβετία (11%), το Ηνωμένο Βασίλειο (10%), η Κίνα (6% ), η Ρωσία και η Ιαπωνία (από 4%). Οι εισαγωγές φαρμακευτικών και φαρμακευτικών προϊόντων στην ΕΕ προέρχονταν κυρίως από την Ελβετία (32%), και ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες (31%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (12%).
Σημειώνεται ότι μεταξύ 2002 και 2019 το εμπόριο φαρμάκων και φαρμακευτικών προϊόντων με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελβετία αυξήθηκε. Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου, η ΕΕ είχε εμπορικό πλεόνασμα με τις Ηνωμένες Πολιτείες και εμπορικό έλλειμμα με την Ελβετία.
Μεταξύ των Κρατών Μελών, οι Κάτω Χώρες ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φαρμακευτικών προϊόντων (19 δισ. Ευρώ) το 2019, ακολουθούμενες από το Βέλγιο και τη Γερμανία (και τα 18 δισ. Ευρώ). Η Γερμανία ήταν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φαρμακευτικών προϊόντων (47 δισ. Ευρώ), ακολουθούμενη από την Ιρλανδία (32 δισ. Ευρώ), το Βέλγιο (28 δισ. Ευρώ), την Ολλανδία (22 δισ. Ευρώ), τη Γαλλία (17 δισ. 16 δισ. Ευρώ).
Οι εξαγωγές και οι εισαγωγές φαρμακευτικών και φαρμακευτικών προϊόντων στην ΕΕ αυξήθηκαν σχεδόν κάθε χρόνο μεταξύ 2002 και 2019, φθάνοντας τα 203 δισ. Ευρώ και τα 93 δισ. Ευρώ το 2019 αντίστοιχα. Με τις εξαγωγές να αυξάνονται περισσότερο από τις εισαγωγές, το εμπορικό ισοζύγιο αυξήθηκε από πλεόνασμα 18 δισ. Ευρώ το 2002 σε πλεόνασμα ρεκόρ ύψους 109 δισ. ευρώ το 2019.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Σοβαρός τραυματισμός 84χρονου μοτοσικλετιστή μετά από τροχαίο - Ο οδηγός εγκατέλειψε την σκηνή
• Θρήνος: Πέθανε γνωστός Έλληνας Youtuber από ανακοπή - Ήταν μόλις 35 χρονών
• Χριστίνα Παυλίδου: Η υπόσχεση που έδωσε στην κόρη της Μαρία και η αναφορά στην Άλκηστη
• Netflix: Αυξήσεις στις τιμές σε Κύπρο και Ελλάδα - Δείτε το κόστος στα νέα πακέτα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις