Η ΚΣΜ καλεί τα κράτη μέλη της να ενθαρρύνουν τις Κυβερνήσεις τους να συμβάλλουν στο παγκόσμιο σχέδιο και να εφαρμόσουν τα απαραίτητα εθνικά και περιφερειακά μέτρα.
Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (ΚΣΜ) χαιρετίζει τις γενναίες, όπως αναφέρει, προσπάθειες των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και της επιστημονικής κοινότητας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, ενώ απευθύνει έκκληση στους ηγέτες, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, να επικεντρωθούν σε θέματα βιοπορισμού των οικογενειών, χαμηλόμισθων, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, στη βάση της έκκλησης του ΓΓ του ΟΗΕ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για χρόνια η ΚΣΜ εργάστηκε για τον μετριασμό των οικονομικών περιορισμών που αντιμετωπίζουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) και Start-Ups στην περιοχή σε σχέση με την πρόσβασή τους σε χρηματοδοτήσεις. Οι ΜμΕ δημιουργούν πάνω από το 90% των νέων θέσεων εργασίας στη Μεσόγειο, αντιπροσωπεύουν το 99% των επιχειρήσεων και απασχολούν τα δύο τρίτα του ενεργού πληθυσμού στην Ευρώπη και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, προστίθεται.
Αναφέρεται ακόμη ότι στις 25 Μαρτίου, η Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ, υποστηριζόμενη από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης, τον ΠΟΥ, το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, το UNDP, το UN-Habitat, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τη UNICEF και το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων ξεκίνησε ένα έργο ύψους 2 δις. δολαρίων, το «Παγκόσμιο σχέδιο ανθρωπιστικής αντίδρασης στον COVID-19», με το οποίο γίνεται έκκληση για συλλογή χρημάτων για την καταπολέμηση του ιού στις φτωχότερες χώρες του κόσμου και για αντιμετώπιση των αναγκών των πιο ευάλωτων, ιδιαίτερα γυναικών και παιδιών. Μόνο ο ΔΟΜ χρειάζεται 63 εκ. για να βοηθήσει τους μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, προστίθεται.
Η ΚΣΜ καλεί τα κράτη μέλη της να ενθαρρύνουν τις Κυβερνήσεις τους να συμβάλλουν στο παγκόσμιο σχέδιο και να εφαρμόσουν τα απαραίτητα εθνικά και περιφερειακά μέτρα για την προστασία των χωρών της Ευρωμεσογειακής περιοχής και του Κόλπου από τον σοβαρό αντίκτυπο που θα υπάρξει στην οικονομική ανάπτυξη, στη βιομηχανική παραγωγή και σε άλλες υπηρεσίες.
Παράλληλα, γίνεται αναφορά σε αρνητικές επιπτώσεις στην εγχώρια κατανάλωση και στο διεθνές εμπόριο λόγω του κορωνοϊού, με την ΚΣΜ να υπενθυμίζει την αναγκαιότητα διασφάλισης της διατήρησης της αλυσίδας εφοδιασμού για όλα τα βασικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως τρόφιμα και άλλα προϊόντα.
Καλεί ταυτόχρονα τα κράτη να επιδείξουν αλληλεγγύη προς τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής που έχουν υποφέρει από εμπόλεμες συρράξεις και οι οποίες βιώνουν τον σκληρό αντίκτυπο στα συστήματα υγείας τους, καθώς και σε θέματα οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας των λαών τους.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Σοβαρός τραυματισμός 84χρονου μοτοσικλετιστή μετά από τροχαίο - Ο οδηγός εγκατέλειψε την σκηνή
• Θρήνος: Πέθανε γνωστός Έλληνας Youtuber από ανακοπή - Ήταν μόλις 35 χρονών
• Χριστίνα Παυλίδου: Η υπόσχεση που έδωσε στην κόρη της Μαρία και η αναφορά στην Άλκηστη
• Netflix: Αυξήσεις στις τιμές σε Κύπρο και Ελλάδα - Δείτε το κόστος στα νέα πακέτα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις