ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δωρεά χλωροκίνης για Ελλάδα και Κύπρο από Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δωρεά χλωροκίνης για Ελλάδα και Κύπρο από Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία

Δωρεάν διάθεση 60.000 δόσεων του φαρμάκου Unikinon στην Κύπρο, αποφάσισε η Uni-pharma SA.

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma SA αποφάσισε τη δωρεάν διάθεση συγκεκριμένων δόσεων του φαρμάκου Unikinon (χλωροκίνη) στο ελληνικό και το κυπριακό κράτος, κατόπιν της έγκρισης του συγκεκριμένου φαρμάκου από τον ΕΟΦ.

Ειδικότερα, από αύριο η Uni-pharma SA ξεκινά τη διάθεση του φαρμάκου σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (SARS COIVID-19), στο πλαίσιο της απόφασής της να παράσχει δωρεάν 24 εκατομμύρια δόσεις στο ελληνικό κράτος. Στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, η φαρμακευτική εταιρεία θα διαθέσει δωρεάν και στην Κυπριακή Δημοκρατία 60.000 δόσεις του Unikinon.

Σε ανακοίνωσή της η Uni-pharma SA δηλώνει ότι «ουδέποτε έλαβε οικονομική στήριξη από το κράτος και ότι η αγορά των 5 τόνων της δραστικής ύλης ήταν μία προσωπική πρωτοβουλία, απόφαση και κάλυψη του κόστους. Η αγορά της πρώτης ύλης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

To πρόγραμμα για τη Γενεύη - Ποιοι θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

To πρόγραμμα για τη Γενεύη - Ποιοι θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί το απόγευμα της 16ης Μαρτίου, για τη Γενεύη, όπου κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουτέρες, θα συμμετάσχει στη διευρυμένη Συνάντηση για το Κυπριακό που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE