ΦΟΙΤΗ-TEXT

Μέρες καραντίνας μέσα από τα μάτια μιας Κύπριας φοιτήτριας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μέρες καραντίνας μέσα από τα μάτια μιας Κύπριας φοιτήτριας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αλήθεια, πώς μπορεί ένας φοιτητής που ζει πλέον ανεξάρτητος στο ΗΒ, κάνει το πρόγραμμα του αναλόγως με τις ανάγκες του, πηγαίνει για καφέ όποτε θέλει, σε σπίτι φίλων και για πότο τα βράδια, κάνοντας την λεγόμενη ανέμελη φοιτητική ζωή, να περιοριστεί σε καραντίνα;

Αλήθεια, με ποιους τρόπους μπορεί ένας φοιτητής στο ΗΒ να κάνει την καραντίνα του πιο ευχάριστη;

Αυτά είναι ερωτήματα που βασανίζουν τον κάθε φοιτητή που είναι σε περιορισμό και προσπαθεί να βρει τρόπους να περάσει όμορφα και δημιουργικά στον αυτοπεριορισμό του.

Ως φοιτήτρια και εγώ μπορώ να προτείνω κάποιους τρόπους για να γεμίσουν οι μέρες στον αυτοπεριορισμό με χρώμα και καλή διάθεση. Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το διάβασμα βιβλίων, άρθρων, ποίησης και γενικότερα για θέματα που μας ενδιαφέρουν. Είναι αποδεδειγμένο ότι το διάβασμα μας χαλαρώνει , ηρεμεί το πνεύμα μας και ανοίγει τους ορίζοντες μας.

Άλλος τρόπος για να περάσουμε την ώρα μας ευχάριστα είναι να βρούμε μια ενασχόληση που ενδεχομένως να έχουμε κλίση σε αυτήν και να την εξασκήσουμε αφού θα έχουμε άπλετο χρόνο στον αυτοπεριορισμό. Για παράδειγμα μαγειρική, ραπτική, η κάποιου είδους γυμναστική. Η τεχνολογία είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους μας σε αυτό αφού μέσα από της διαδικτυακές σελίδες μπορούμε να βοηθηθούμε για να εξασκήσουμε την ενασχόληση μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τρίτο και από τα πλέον σημαντικότερα είναι οι εποικοδομητικές συζητήσεις με φίλους από το τηλέφωνο και με άτομα που ίσως να είχαμε καιρό να ιδωθούμε όπου θα έχουμε το χρόνο να μιλήσουμε και να καλύψουμε τα καινά που τοίχων να έχουν δημιουργηθεί λόγο της κουραστικής και πολυάσχολης καθημερινότητας.

Τελευταίο και άκρως σημαντικό είναι να δούμε τον χρόνο που μας δύνεται στον αυτοπεριορισμό σαν ευκαιρία να μηνούμε μόνοι με τον εαυτό μας μακριά από τοξικούς ανθρώπους που μπορεί να αντιμετωπίζαμε στην καθημερινή μας ζωή και να κάνουμε ένα απολογισμό της ζωής, των στόχων, των πράξεων μας αλλά και των διαπροσωπικών μας σχέσεων. Να δούμε τι πράξαμε σωστό, τι λάθος, τι πρέπει να διορθώσουμε όταν ο κόσμος επιστρέψει στους κανονικούς του ρυθμούς αλλά και να εκτιμήσουμε τα απλά καθημερινά πράγματα όπως την φυσική επαφή με αγαπημένα μας πρόσωπα, που μέχρι τώρα την θεωρούσαμε δεδομένη.

Ως επίλογο θα έλεγα ότι είναι μια περίοδος που πρέπει να δούμε σαν ευκαιρία για να ανακαλύψουμε περισσότερα για τον εαυτό μας, και να βρούμε την χαρά από το μέσα μας βρίσκοντας τα πράγματα που μας γεμίζουν και κάνοντας τα πράξη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top