ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Μη ρεαλιστική η κάλυψη κενών θέσεων εργασίας από γηγενείς μετά το νέο μεταναστευτικό

Βρετανία: Μη ρεαλιστική η κάλυψη κενών θέσεων εργασίας από γηγενείς μετά το νέο μεταναστευτικό

Ως «μη ρεαλιστικά» επικρίνονται από αναλυτές στη Βρετανία τα στοιχεία που προέβαλε η Υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ για τον τρόπο κάλυψης των κενών.

 

Κενές θέσεις που οι επιχειρήσεις προειδοποιούν ότι θα δημιουργηθούν σε διάφορους τομείς, εάν απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα σε ξένους ανειδίκευτους εργαζόμενους.

Οι νέοι μεταναστευτικοί κανόνες για το 2021 που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη δεν προβλέπουν τρόπο εισόδου στη χώρα για μετανάστες, Ευρωπαίους και μη, που δεν έχουν κάποια επαγγελματική ειδίκευση.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε προειδοποιήσεις ότι επιχειρήσεις λιανικής, εστίασης και φιλοξενίας, ο οικοδομικός και ο αγροτικός τομέας, καθώς και ο τομέας της κοινωνικής περίθαλψης θα αντιμετωπίσουν «καταστροφικά» προβλήματα ως προς την επαρκή στελέχωση.

Η κα Πατέλ παραδέχθηκε ότι οι βρετανικές επιχειρήσεις θα πρέπει να γίνουν πιο παραγωγικές και να εκπαιδεύσουν περισσότερους Βρετανούς. Μιλώντας στο BBC συμπλήρωσε: «Έχουμε 8,45 εκατομμύρια ανθρώπους ηλικίας μεταξύ 16 και 64 που είναι οικονομικά ανενεργοί. Θέλουμε οι επιχειρήσεις να επενδύσουν σε αυτούς, να επενδύσουν στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους, στην εκπαίδευσή τους».

Ωστόσο, αναλυτές παρέπεμψαν σε επίσημα στοιχεία που δείχνουν ότι η τεράστια πλειοψηφία αυτών των περίπου 8 εκατομμυρίων οικονομικά αδρανών Βρετανών είναι φοιτητές, ασθενείς, άτομα που φροντίζουν ασθενείς συγγενείς και παιδιά ή συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, μόνο 33.000 υπάγονται στην κατηγορία στην οποία παρέπεμπε η Υπουργός Εσωτερικών, ως «αποθαρρυμένοι εργαζόμενοι».

Ο καθηγητής Οικονομικών και Δημόσιας Πολιτικής στο King’s College του Λονδίνου Τζόνσθαν Πόρτες σχολίασε ότι με βάση τα στοιχεία αυτά οι προβλέψεις της υπουργού για μείωση των κενών στην κάλυψη θέσεων εργασίας «δεν είναι ρεαλιστικές».

Σύμφωνα με υπολογισμούς, το 70% των περίπου 3,2 εκ. πολιτών χωρών-μελών της ΕΕ που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο δε θα πληρούσαν τα κριτήρια των νέων μεταναστευτικών κανόνων εάν ίσχυαν όταν μετανάστευσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Το να ηρεμήσετε είναι πιο εύκολο στα λόγια - Ο ανάδρομος Ερμής του Νοεμβρίου φέρνει δράματα σε αυτά τα ζώδια

• Netflix: Το top5 των ταινιών και σειρών που προτιμούν οι Κύπριοι τον Νοέμβριο – Βαθμολογίες και trailer

• Επεισοδιακή καταδίωξη στους δρόμους της Λευκωσίας – Περιπολικό συγκρούστηκε με όχημα καταζητούμενου για υπόθεση απαγωγής

• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι

• Παγκύπριας κλίμακας επιχείρηση της Αστυνομίας για παράνομους μετανάστες - Χειροπέδες σε 24 πρόσωπα - Προχωρούν οι διαδικασίες για επαναπατρισμό τους

• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας



Αναστασιάδης-Χριστοδουλίδης: Από την «πατρική» στοργή, στον... «πατρικό» θυμό

Αναστασιάδης-Χριστοδουλίδης: Από την «πατρική» στοργή, στον... «πατρικό» θυμό

Όταν στις 28 Φεβρουαρίου του 2023 ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέβαινε τον λόφο του προεδρικού με τη σύζυγο και τα παιδιά του, για την τελετή παράδοσης – παραλαβής της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Νίκο Αναστασιάδη, το κλίμα ήταν άκρως οικογενειακό, με τον Νίκο Αναστασιάδη να βλέπει τον <διάδοχό> του με ύφος περήφανου πατέρα. Ο Νίκος Αναστασιάδης μάλιστα, αποκαλούσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, <Νίκο μου>.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top