ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η επιστολή του πρώην υπαρχηγού στον Γ. Εισαγγελέα – ‘Η περιστατική μαρτυρία ακόμα και στο απόγειό της…’ -ΕΓΓΡΑΦΟ

Η επιστολή του πρώην υπαρχηγού στον Γ. Εισαγγελέα – ‘Η περιστατική μαρτυρία ακόμα και στο απόγειό της…’ -ΕΓΓΡΑΦΟ

Τη θέση ότι ο πρώην υπαρχηγός της Αστυνομίας Ανδρέας Κυριάκου διωκόταν ποινικά χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία σε βάρος του, διατυπώνεται εμμέσως στην επιστολή που έστειλε ο δικηγόρος του στον Γενικό Εισαγγελέα.

Στην επιστολή, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο τον Κώστα Κληρίδη τον ώθησε στην απόφαση να αναστείλει την ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Κυριάκου, ο δικηγόρος του τελευταίου, Άντρος Πελεκάνος, σημειώνει ότι η περιστατική μαρτυρία στη βάση της οποίας κατηγορήθηκε ο πελάτης του δεν έχει νομική ή άλλη ισχύ.

Στο τρίτο σημείο της επιστολής καταγράφεται επί λέξει ότι «η εν θέματι ποινική υπόθεση, στηρίζεται σε περιστατική μαρτυρία, η οποία κατά την ταπεινή μας άποψη, ακόμη και στο απόγειό της δεν αποδεικνύει τα συστατικά στοιχεία των αδικημάτων που ο πελάτης μας αντιμετωπίζει».

Στη συνέχεια επεξηγείται πως «τα μέρη της περιστατικής μαρτυρίας, τα οποία αποτελούν την υπόθεση που η Κατηγορούσα Αρχή πρόκειται να παρουσιάσει, δεν συναρτώνται μεταξύ τους ως θέμα λογικής συνέπειας, ώστε να συγκροτούν ένα αδιάσπαστο σύνολο και σε καμιά περίπτωση η περιστατική μαρτυρία, αξιολογούμενη στο σύνολό της, δεν συμβαδίζει με την διάπραξη των αδικημάτων και την ενοχή του κατηγορούμενου».

Στην επιστολή γίνεται λόγος για «δυσμενή επηρεασμό των δικαιωμάτων του πελάτη μας, ως προστατεύονται από το άρθρο 30.2 του Συντάγματος και του αντίστοιχου Άρθρου 6 της ΕΣΔΑ». Αναφέρεται, συγκεκριμένα, ότι καταπατείται το δικαίωμα της εκδίκασης της υπόθεσης εντός εύλογου χρόνου. Εδώ να σημειωθεί ότι η υπόθεση είχε καταχωρισθεί τον Μάιο του 2017, με την ακρόασή της ουσίας της να μην έχει αρχίσει ποτέ…

Πέραν τούτου γίνεται αναφορά στη φύση των αδικημάτων που αντιμετώπιζε ο κ. Κυριάκου, τα οποία όπως επισημαίνεται είναι πλημμελήματα.

Δεν είχε ενημερωθεί η υπεράσπιση για τους μάρτυρες
Ερωτήματα εγείρονται σε σχέση με τις προθέσεις της Νομικής Υπηρεσίας για την υπόθεση, πριν ακόμη λάβει επιστολή από τον δικηγόρο του πρώην υπαρχηγού. Όπως πληροφορούμαστε, η επιστολή του νομικού εκπροσώπου του Ανδρέα Κυριάκου (συνετάχθη στις 30/01/2020) στάλθηκε στη Νομική Υπηρεσία στις 03/02. Μέχρι τότε η κατηγορούσα Αρχή δεν είχε πληροφορήσει την υπεράσπιση για τους μάρτυρες που επρόκειτο να κλητεύσει στην ακρόαση της υπόθεσης στις 06/02. Με απλά λόγια, η υπεράσπιση δεν θα ήταν έτοιμη για την δικάσιμο της 6ης Φεβρουαρίου…

Κι άλλα ερωτηματικά
Να θυμίσουμε ότι εξ αρχής είχαν εγερθεί ερωτήματα για την όλη υπόθεση, καθώς η Νομική Υπηρεσία στη βάση πορίσματος ποινικής έρευνας είχε διατυπώσει τη θέση ότι ο Ανδρέας Κυριάκου ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να διαρρεύσει πληροφορίες στα Μ.Μ.Ε. και στη Βουλή. Η ποινική έρευνα διατάχθηκε για τη διαφθορά στην Αστυνομία (με αφορμή την υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών και των πληροφοριών της Interpol που διέρρευσαν στον υπόκοσμό), ωστόσο, εκ του αποτελέσματος εστίαζε στη διαρροή στοιχείων που έδειχναν ότι υπάρχει διαφθορά στο σώμα. Με απλά λόγια, όπως σημειώναμε χαρακτηριστικά σε παλιότερα δημοσιεύματά μας, εν τέλει αποδείχθηκε πως δεν επικεντρωνόταν στην ουσία του προβλήματος, αλλά στο ποιος μπορεί να είπε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχει διαφθορά.

Φ.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top