ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αμφισβήτησαν έντονα τον «Γλύκα» οι συνήγοροι των Μαυρομιχάλη και Ρούντολφ -«Σενάρια επιστημονικής φαντασίας…»

Αμφισβήτησαν έντονα τον «Γλύκα» οι συνήγοροι των Μαυρομιχάλη και Ρούντολφ -«Σενάρια επιστημονικής φαντασίας…»

Στην μαρτυρία του Πανίκου Παναγιώτου, άλλως «Γλύκα», εστίασαν κατά την επιχειρηματολογία τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων για την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας (20/11/2017) του Πανίκου Παναγιώτου, άλλως «Γλύκα».

Οι δικηγόροι του πρώτου και του δεύτερου υπόπτου, Άντρος Πελεκάνος (Αλέξης Μαυρομιχάλης) και Αντώνης Δημητρίου (Ντάντι Ρούντολφ), αντίστοιχα, στις αγορεύσεις τους για να πείσουν το δικαστήριο ότι δεν συντρέχει λόγος να κρατηθούν οι πελάτες τους ως υπόδικοι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, έκαναν λόγο για σοβαρές αντιφάσεις στις καταθέσεις του παραπονούμενου στην Αστυνομία.

Ως γνωστόν, ο Πανίκος Παναγιώτου, θύμα της απόπειρας δολοφονίας καταλογίζει με κατάθεσή του (στο ΤΑΕ Λευκωσίας) στον Μαυρομιχάλη την ηθική αυτουργία του σε βάρος του εγκλήματος, ενώ για τον Ντάντι Ρούντολφ είπε πως ήταν ο φυσικός αυτουργός, ο άνθρωπος –δηλαδή- που πάτησε τη σκανδάλη.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Εγώ έβαλα να σε καθαρίσουν» - Τι ισχυρίστηκε ο "Γλύκας" για τον Μαυρομιχάλη

Ο συνήγορος του Μαυρομιχάλη
Ο Άντρος Πελεκάνος έκανε αρκετές φορές λόγο για αντιφατική μαρτυρία του «Γλύκα», αναφερόμενος συνοπτικά στα όσα κατέθετε ο τελευταίος σε διάφορες ημερομηνίες. Παρουσίασε με απλά λόγια τι κατέθετε τον Νοέμβριο του 2017 στους ανακριτές και τι το 2020. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ενώ το 2017 ο «Γλύκας» δεν είχε εκφράσει υπόνοια για το σε βάρος του έγκλημα και πως μετά την σε βάρος του απόπειρα ανέπτυξε φιλικές σχέσεις με τον Μαυρομιχάλη, τρία χρόνια μετά βρέθηκε να τον παρουσιάζει ως τον άνθρωπο που ήθελε να τον σκοτώσει. «Προσπαθεί να μας πει ότι γνώριζε πως ο Μαυρομιχάλης έδωσε εντολή στον Ρούντολφ να τον σκοτώσει, αλλά έκανε παρέα μαζί του. Έτρωγαν, πήγαιναν σε καφετέριες…». Ο δικηγόρος του Μαυρομιχάλη στάθηκε και στη μαρτυρία του Παναγιώτου σε σχέση με τον καταζητούμενο Ιωσήφ Ιωσήφ. Σύμφωνα με καταθέσεις που δόθηκαν στο ΤΑΕ Λευκωσίας, ο τελευταίος φέρεται μαζί με τον Μαυρομιχάλη να σχεδίαζαν τον φόνο του Παναγιώτου. Ο Άντρος Πελεκάνος, λοιπόν, διερωτήθηκε πώς γίνεται ο Παναγιώτου να ανέπτυξε στενές σχέσεις με τον Ιωσήφ (είπε ότι πήγε στην κηδεία της μητέρας του τελευταίου και ότι τον επισκέφτηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά από ατύχημα) και μετά να τον παρουσιάζει ως άνθρωπο που ήθελε να τον εξοντώσει.

Ο κ. Πελεκάνος, αναφέρθηκε και στη μαρτυρία του Παναγιώτου (2017), ο οποίος είχε κατονομάσει συγκεκριμένο πρόσωπο ως το άτομο που τον πυροβόλησε και εν συνεχεία στη μεταστροφή του (2020), υποδεικνύοντας τον Ντάντι Ρούντολφ ως τον άνθρωπο που ήθελε να τον πυροβολήσει.

Ο δικηγόρος του πρώτου υπόπτου, εξέφρασε έκπληξη για το γεγονός ότι ο Παναγιώτου ισχυρίστηκε πως ενώ είχε πληροφορηθεί από τρίτο πρόσωπο (Γιώργο Χριστοδούλου Ζαβράντωνα) ότι ο Μαυρομιχάλης είχε δώσει εντολή να τον σκοτώσουν, εντούτοις ανέπτυξε φιλίες μαζί του. Ο κ. Πελεκάνος είπε ακόμη ότι εκφεύγει της λογικής η θέση του Παναγιώτου ότι ο Μαυρομιχάλης του παραδέχθηκε πως έβαλε να τον σκοτώσουν.

Το ύψος και η αναφορά περί σεναρίων επιστημονικής φαντασίας
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ρούντολφ, Αντώνης Δημητρίου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην μοναδική αντικειμενική μαρτυρία για το έγκλημα της 20ής Νοεμβρίου του 2017. Μίλησε για τα όσα κατέθεσε γείτονας του παραπονούμενου. Ο εν λόγω περίοικος είχε πει πως ο δράστης ήταν ύψους περίπου 1.75 μ. Ο Αντώνης Δημητρίου είπε, λοιπόν, στον πελάτη του να σηκωθεί και να σταθεί δίπλα του, υποδεικνύοντας στο Δικαστήριο πως «εγώ είμαι 1.75 μ. και περνάω ένα κεφάλι τον πελάτη μου». Και διερωτήθηκε «πώς γίνεται να είναι ο δράστης;».

Ο κ. Δημητρίου, έκανε λόγο για γλαφυρό τρόπο με τον οποίο περιέγραφε το 2017 στους ανακριτές ο Παναγιώτου τα όσα βίωσε, για να προσθέσει ότι πλέον δίδει εντελώς διαφορετικές καταθέσεις και περιγραφές. Χαρακτήρισε, μάλιστα, τον Παναγιώτου ως άτομο που θα πρέπει να αρχίσει να γράφει σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Ο Αντώνης Δημητρίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε θέσεις που εξέφρασε σε πρόσφατες καταθέσεις του ο Παναγιώτου, ο οποίος φέρεται να είπε πως δεν το 2017 είχε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι ο Μαυρομιχάλης ήταν όντως ο άνθρωπος που διέταξε την εξόντωσή του και γι΄ αυτό μετά την σε βάρος του απόπειρα ανέπτυξε δεσμούς φιλίας μαζί του. Ο κ. Δημητρίου υπέδειξε πως ο Παναγιώτου τοποθετήθηκε σάμπως και είναι άτομο με εγκληματολογικές σπουδές ή πρόσωπο που έχει δουλέψει σαν ανακριτής.

Η υπόθεση σε βάρος των δυο προσώπων καταχωρίσθηκε και ορίστηκε για ακρόαση στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στις 05/03/2020 (09:00), ενώ το πρωί της Πέμπτης (06/02) η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου, Μαρία Λοΐζου θα ανακοινώσει την απόφασή της κατά πόσον οι Αλέξης Μαυρομιχάλης και Ντάντι Ρούντολφ θα κρατούνται ως υπόδικοι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top