ΦΟΙΤΗ-TEXT

Η φοιτητική ζωή στο Λέστερ

Η φοιτητική ζωή στο Λέστερ

Ως φοιτήτρια στο Λέστερ θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου ως προς τα φοιτητικά μου χρόνια εδώ.

Κατ' εμένα το Λέστερ είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Αγγλίας, ειδικά για τους Κύπριους φοιτητές, αφού συνδυάζει την πολυπολιτισμικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου μαζί με μία δόση φιλοξενίας της Κύπρου. Με βάση την εμπειρία μου, οι Κύπριοι φοιτητές εδώ είναι ενωμένοι σαν κοινότητα και αγκαλιάζουν τους πρωτοετείς φοιτητές από την αρχή.

Σε σύγκριση με άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου οι τιμές είναι αρκετά προσιτές ως προς το κόστος ζωής.

Όσον αφορά στην πόλη μας, έχουμε ολόχρονα την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα διάφορα φεστιβάλ (Riverside Festival, Abbey park Bonfire), το γήπεδο King Power Stadium που είναι αρκετά διάσημο στην περιοχή, το πάρκο πουλιών (Tropical Birdland), το εθνικό διαστημικό κέντρο (National Space Center) και τα αμέτρητα καταπράσινα πάρκα της περιοχής.

Επίσης, το κέντρο της πόλης βουίζει καθημερινά από φοιτητές που αράζουν για καφέ και γλυκά στα διάφορα καφεστιατόρια και βολτάρουν στην περιοχή για ψώνια και χαλάρωση. Την νύχτα, εκτός από το περίφημο Greek night του Λέστερ τα υπόλοιπα κλαμπς είναι μια εμπειρία που ο καθένας μας πρέπει να δει από κοντά ειδικά αν τους αρέσει η αγγλική μουσική.

Τα πανεπιστήμια στο Λέστερ είναι αρκετά μοντέρνα στις προδιαγραφές τους, οι εγκαταστάσεις καλά συντηρημένες και η βοήθεια που προσφέρεται στους φοιτητές από το προσωπικό και το Student's Union όταν την έχουν ανάγκη είναι άμεση.

Έτσι, για όποιον σκέφτεται να σπουδάσει στο Λέστερ η και να το επισκεφθεί το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Κατερίνα Κυριάκου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top