Εκατομμύρια μωρά γεννήθηκαν σε εμπόλεμες περιοχές το 2018

Εκατομμύρια μωρά γεννήθηκαν σε εμπόλεμες περιοχές το 2018

Περισσότερα από 29 εκατομμύρια μωρά γεννήθηκαν σε εμπόλεμες περιοχές το 2018, ανακοίνωσε η Unicef σήμερα. Παγκοσμίως ένα στα πέντε βρέφη ξεκινά τη ζωή του σε ιδιαίτερα επικίνδυνο και στρεσογόνο περιβάλλον, περιλαμβανομένων χωρών όπως το Αφγανιστάν, η Σομαλία, το Νότιο Σουδάν, η Συρία και η Υεμένη, σύμφωνα με τη Unicef.

 

"Εκατομμύρια οικογένειες δεν έχουν πρόσβαση σε θρεπτικό φαγητό, ασφαλές νερό, αποχέτευση ή ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον", κατήγγειλε η Ενριέτα Φόρε εκτελεστική διευθύντρια της Unicef. "Εκτός από τους άμεσους, προφανείς κινδύνους, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ενός τέτοιου ξεκινήματος στη ζωή είναι ενδεχομένως καταστροφικές", πρόσθεσε.

Παρατεταμένες ή επαναλαμβανόμενες τραυματικές εμπειρίες μπορούν να επηρεάσουν τις δυνατότητες εκμάθησης των παιδιών, τη συμπεριφορά τους, τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Εργαζόμενος της Unicef στην Υεμένη είδε παιδιά "τόσο υποσιτισμένα και με τόσο έντονα ψυχικά τραύματα που αποσύρονται από τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω τους, γεγονός που τα καθιστά ανήμπορα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και κάνει την επικοινωνία τους με την οικογένειά τους αδύνατη", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του οργανισμού.

Η Unicef επεσήμανε ότι οι γονείς στις εμπόλεμες περιοχές "χρειάζονται άμεσα περισσότερη στήριξη προκειμένου τόσο εκείνοι όσο και τα παιδιά τους να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην καταστροφή που αντιμετωπίζουν".

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Ακόμα μια άτυπη πενταμερή διάσκεψη έλαβε τέλος, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών. Παρά το γεγονός ότι ο ΓΓ των ΗΕ προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, τα πράγματα παραμένουν στάσιμα, ωστόσο το μόνο θετικό συμπέρασμα από τη Νέα Υόρκη, είναι πως το κυπριακό παραμένει «ζωντανό» μέχρι τις λεγόμενες «εκλογές» στα κατεχόμενα, τον Οκτώβριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE