ΔΙΕΘΝΗ

Το ναυτικό των ΗΠΑ «έτοιμο να κάνει ό,τι χρειαστεί» στη Βενεζουέλα

Το ναυτικό των ΗΠΑ «έτοιμο να κάνει ό,τι χρειαστεί» στη Βενεζουέλα

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό είναι έτοιμο να «πράξει ό,τι είναι απαραίτητο» στη Βενεζουέλα, δήλωσε την Δευτέρα (20/8) στο Ρίο ο επικεφαλής της μεικτής διοίκησης των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδια για τη Νότια Αμερική (USSOUTHCOM).

Όλα αυτά, μερικές εβδομάδες αφού ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι ίσως επιβάλλει απόλυτο εμπάργκο στη χώρα της Λατινικής Αμερικής σε κρίση.

«Δεν θα μιλήσω για τις λεπτομέρειες των σχεδιασμών μας, για το τι θα κάνουμε, αλλά παραμένουμε έτοιμοι να θέσουμε σε εφαρμογή πολιτικές αποφάσεις», είπε ο ναύαρχος Κρεγκ Φόλερ κατά τη διάρκεια της έναρξης των ετήσιων κοινών ναυτικών γυμνασίων με τη συμμετοχή εννέα χωρών της Λατινικής Αμερικής, καθώς και του Ηνωμένου Βασιλείου, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, που έχουν βαφτιστεί UNITAS.

«Το αμερικανικό ναυτικό είναι το ισχυρότερο του κόσμου. Εάν ληφθεί πολιτική απόφαση να αναπτυχθεί το ναυτικό, είμαι πεπεισμένος ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ό,τι απαιτείται», τόνισε ο ναύαρχος σε δημοσιογράφους.

Ο Τραμπ απείλησε στις αρχές του Αυγούστου να επιβάλλει απόλυτο εμπάργκο στη Βενεζουέλα του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Η Ουάσινγκτον επέβαλε τον Απρίλιο εμπάργκο στο πετρέλαιο της Βενεζουέλας, για να εντείνει την πίεση που ασκεί στον Μαδούρο, να τον αναγκάσει να εγκαταλείψει την εξουσία. Κατόπιν, στις αρχές του Αυγούστου, ο Τραμπ διέταξε να δεσμευθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία και οι πόροι της Βενεζουέλας στη δικαιοδοσία της χώρας του και απαγόρευσε κάθε συναλλαγή με τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας.

«Η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να επικεντρώνεται σε στοχευμένες πιέσεις εναντίον ενός έκνομου καθεστώτος προκειμένου να εξασφαλίσει πως θα υπάρξει μετάβαση σε νόμιμο καθεστώς, σε μια δημοκρατική εκλεγμένη κυβέρνηση», είπε ο ναύαρχος Φόλερ.

«Μέρος αυτής της προσπάθειας είναι να εξασφαλιστεί ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα μπορέσει να φθάσει στον κόσμο που την έχει ανάγκη», συνέχισε.

Οι ΗΠΑ, ακολουθούμενες από περίπου πενήντα χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, ήταν οι πρώτες που αναγνώρισαν στις αρχές της χρονιάς ως νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό.

Τα ναυτικά γυμνάσια δύο εβδομάδων στα ανοικτά των βραζιλιάνικων ακτών, στα οποία θα πάρουν μέρος πάνω από 3.300 άνδρες, έχουν εκτός των άλλων σκοπό να σταλεί «ένα μήνυμα στον Μαδούρο», είπε ο ναύαρχος Φόλερ.

 ΠΗΓΗ: Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκαν οι 13 τροποποιήσεις για το δικαίωμα ψήφου από τα 17 - Δείτε αναλυτικά τι ισχύει

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Ανδρέας Γεωργίου-Σιμώνη Χριστοδούλου: Το φωτογραφικό άλμπουμ από το ταξίδι τους στην Ταϊλάνδη και τα καυτά φιλιά

• Απίστευτο περιστατικό στη Λεμεσό - Χαστούκισε ντελιβερά, του άρπαξε το κινητό και έγινε καπνός - Τι συνέβη



Χαρτσιώτης: Χρειάζεται συνεργασία για αντιμετώπιση νεανικής παραβατικότητας

Χαρτσιώτης: Χρειάζεται συνεργασία για αντιμετώπιση νεανικής παραβατικότητας

Όπως σε όλα τα προβλήματα, έτσι και η αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και βίας χρειάζεται συλλογικότητα και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο αλλά προχωρά με πρακτικές και ουσιαστικές δράσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top