Διαφωνία για την ΑΤΑ: Οι εργοδότες λένε «όχι» στο κυβερνητικό πλαίσιο - Οι συντεχνίες το αποδέχονται

Διαφωνία για την ΑΤΑ: Οι εργοδότες λένε «όχι» στο κυβερνητικό πλαίσιο - Οι συντεχνίες το αποδέχονται

Στον αέρα τινάχθηκε η προσπάθεια επίτευξης μόνιμης συμφωνίας για την ΑΤΑ. Η εργοδοτική πλευρά έκρινε μη ικανοποιητικό το κυβερνητικό πλαίσιο, ενώ οι συνδικαλιστές το αποδέχθηκαν.

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο γενικός διευθυντής της Οέβ, Μιχάλης Αντωνίου, εξέφρασε διαφωνία με το προσχέδιο της κυβέρνησης, αφού όπως σημείωσε, περιλαμβάνει αναφορά ότι οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών θα εφαρμόσουν κίνητρα και μέτρα για την επέκταση του θεσμού της ΑΤΑ.

Η αναφορά σε "μέτρα" - τόνισε - οδηγεί στην απόλυτη ακύρωση των όσων συμφωνήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Σε ότι αφορά την σύνδεση της ΑΤΑ με τον κατώτατο μισθό, ο κύριος Αντωνίου είπε πως στο προσχέδιο συμφωνίας αναφέρεται ότι θα αναπροσαρμόζεται σε ετήσια βάση. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, ο κατώτατος μισθός αναθεωρείται ανά διετία, και για να υπάρξει διαφοροποίηση θα πρέπει να προηγηθεί διάλογος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γενικός γραμματέας του Κεβέ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ο οποίος ανέφερε ότι το προσχέδιο που υποβλήθηκε δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι κατά τη συνάντηση στο Προεδρικό δεν έγινε λόγος για "μέτρα", παρά μόνο για "κίνητρα".

Σε ότι αφορά τον κατώτατο μισθό, είπε πως ο στόχος να στηριχθούν οι χαμηλά αμειβόμενοι συμπατριώτες μας, δεν επιτυγχάνεται, αφού οι πλείστοι που λαμβάνουν κατώτατο μισθό είναι αλλοδαποί. Πρόσθεσε ότι μεταφέρουν τα χρήματα στο εξωτερικό, χωρίς να υπάρχει δυνατότητά διοχέτευσής τους πίσω στην κυπριακή οικονομία.

ΠΗΓΗ: riknews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE