«Το θέλω αυτό το σκυλί, πυροβολήστε». Η διαταγή που δολοφόνησε τον Σολωμό Σολωμού

«Το θέλω αυτό το σκυλί, πυροβολήστε». Η διαταγή που δολοφόνησε τον Σολωμό Σολωμού

14 Αυγούστου 1996. Ο ελληνισμός, συγκλονισμένος από τη βίαιη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ τρεις μέρες πριν, παρακολουθεί τις εξελίξεις στην κυπριακή ενδοχώρα.

Της Ιλιάνας Κουλαφέτη

Η κοινότητα Παραλιμνίου, μουδιασμένη από τον άδικο χαμό του δικού της τέκνου, νιώθει οργή και συγκίνηση. Ο κόσμος περνάει από τον τόπο της θυσίας και αφήνει ένα λουλούδι, κάνει μία ευχή «να είναι ο τελευταίος, να μην σκοτώσει άλλους ο παράνομος Αττίλας».

Ωστόσο, λίγα μέτρα πιο κάτω από το σπίτι του Τάσου Ισαάκ, ένας άλλος νέος δεν μπορεί να ησυχάσει με τίποτα. Είναι ο μόλις 26 ετών, Σολωμός Σολωμού, φίλος του Τάσου. Από τη στιγμή της δολοφονίας, η μόνη του σκέψη ήταν η τουρκική σημαία που κυμάτιζε με θράσος στη γη του.

Επί τρεις ημέρες, ο Σολάκης όπως ήταν γνωστός, έκανε τις ίδιες επίμονες ερωτήσεις: «Πότε θα γίνει η κηδεία; Πότε θα φέρουν τον Τάσο» και δήλωνε πως θα κατεβάσει την τουρκική σημαία.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου

Κυπριακό: Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου

Για μετά το Πάσχα τοποθετούνται οι όποιες εξελίξεις σχετικά με τον διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ανέφεραν τη Μεγάλη Παρασκευή στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές.