Οι 60 απαρατήρητοι πραξικοπηματίες που έφτασαν στην Κύπρο μια μέρα πριν με τις Κυπριακές Αερογραμμές

Οι 60 απαρατήρητοι πραξικοπηματίες που έφτασαν στην Κύπρο μια μέρα πριν με τις Κυπριακές Αερογραμμές

Το κλίμα στην Κύπρο μια μέρα πριν το Πραξικόπημα ήταν τεταμένο.

Ήδη επικρατούσε από καιρό η τρομοκρατία των παρακρατικών οργανώσεων, οι πολιτικές δολοφονίες ενώ η προβληματική σχέση Μακαρίου-Αθηνών δεν διεύκολυνε καθόλου την πολιτική κατάσταση.

Οι φήμες για ανατροπή του Μακαρίου έδιναν κι έπαιρναν, όμως ο Πρόεδρος δεν εγκατέλειπε τη Λευκωσία.

Την παραμονή της 15ης Ιουλίου ένα ναυλωμένο αεροπλάνο επέστρεψε στο αεροδρόμιο Λευκωσίας στις 4:30 το πρωί.

Εξήντα άνδρες κατέβηκαν γρήγορα γρήγορα και αφού παραλήφθηκαν από στρατιωτικά αυτοκίνητα εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι. Καμία υποψία, καμία διερεύνηση, κανένας έλεγχος, καμία παρέμβαση για την αποτροπή αυτής της αποστολής.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τραγωδία στην άσφαλτο: Υπέκυψε ο 19χρονος Χρίστος Χριστάκης, τραυματίας του τροχαίου στο Μακένζι

Τραγωδία στην άσφαλτο: Υπέκυψε ο 19χρονος Χρίστος Χριστάκης, τραυματίας του τροχαίου στο Μακένζι

Υπέκυψε στο μοιραίο ο νεαρός Χρήστος Χρηστάκη, 19 ετών από την Αραδίππου, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο American Medical Center στη Λευκωσία ύστερα από κρίσιμο τραυματισμό του το βράδυ της Δευτέρας, 18 Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE