ΚΥΠΡΟΣ: Νέο μήνυμα - απάτη! Πάλι επικαλούνται τα Κυπριακά Ταχυδρομεία

ΚΥΠΡΟΣ: Νέο μήνυμα - απάτη! Πάλι επικαλούνται τα Κυπριακά Ταχυδρομεία

Η Αστυνομία Κύπρου (Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) δέχτηκε το τελευταίο διάστημα καταγγελίες από πολίτες, ότι δέχθηκαν αριθμό μηνυμάτων τύπου SMS αλλά και μέσω Facebook ή και γενικότερα στο διαδίκτυο, ότι τα Κυπριακά Ταχυδρομεία επιλέγουν διάφορους συνδρομητές που τους δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσουν διάφορα δώρα, όπως κινητά τηλέφωνα.

Χρησιμοποιούν παράλληλα και το επίσημο έμβλημα των Κυπριακών Ταχυδρομείων ή το όνομα με σκοπό να παραπλανήσουν.

Τα μηνύματα αυτά, είναι παραπλανητικά και έχουν ως στόχο την εξαπάτηση των χρηστών με διάφορους τρόπους, όπως αποστολή των προσωπικών στοιχείων, κωδικών πρόσβασης σε προσωπικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς/διαδικτυακών υπηρεσιών ή/και των διαδικτυακών τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούν.

Η απάτη μπορεί να αφορά και την πληρωμή χρηματικών ποσών στους απατεώνες.

Παρακαλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε τέτοιου είδους παραπλανητικά μηνύματα και να τα διαγράφει αμέσως.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι στη διάθεση του κοινού ή εταιρειών για αναφορά καταγγελίας και το κοινό καλείται να επισκέπτονται τη διαδικτυακή ιστοσελίδα της Αστυνομίας www.police.gov.cy στο πλαίσιο cybercrime, για αναφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σύγκλησης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό και αυτή δεν αναμένεται να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE