ΗΠΑ: Δασμούς ύψους έως και 456% επιβάλλει το Υπουργείο Εμπορίου σε προϊόντα χάλυβα

ΗΠΑ: Δασμούς ύψους έως και 456% επιβάλλει το Υπουργείο Εμπορίου σε προϊόντα χάλυβα

Δασμούς ύψους έως και 456% επιβάλλει το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ σε προϊόντα χάλυβα που μεταφέρονται από τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν στο Βιετνάμ για ήσσονα επεξεργασία πριν τελικά καταλήξουν στην αμερικανική αγορά.

Όπως εξήγησε το Υπουργείο, διαπίστωσε πως προϊόντα ανοξείδωτου χάλυβα και φύλλα χάλυβα ψυχρής έλασης που παράγονται στο Βιετνάμ αλλά, έχουν υπόστρωμα μέταλλο από τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν παρακάμπτουν τους δασμούς για λόγους αντιντάμπινγκ και καταπολέμησης των επιχορηγήσεων.

Οι δασμοί στα προϊόντα από τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν επιβλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015 και τον Φεβρουάριο του 2016.

Από τότε ως τον Απρίλιο του 2019, οι εξαγωγές προϊόντων ανοξείδωτου χάλυβα και φύλλων χάλυβα ψυχρής έλασης από το Βιετνάμ στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 332% και 916% αντίστοιχα σε σύγκριση με αντίστοιχες περιόδους πριν από την επιβολή των δασμών, κατά το δελτίο Τύπου του υπουργείου.

Oι υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορίου άρχισαν να διενεργούν έρευνα για το ζήτημα κατόπιν προσφυγών της αμερικανικής θυγατρικής της ArcelorMittal, της Nucor, της United States Steel, της Steel Dynamics, της California Steel Industries και της AK Steel, διευκρινίζεται στο κείμενο.

Πληροφορίες ΑΠΕ/ToThemaOnline

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ένα βήμα πριν από τη Γενεύη - Η Λευκωσία θέτει  κόκκινες γραμμές - Στην Κύπρο σήμερα ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρώπης 

Ένα βήμα πριν από τη Γενεύη - Η Λευκωσία θέτει  κόκκινες γραμμές - Στην Κύπρο σήμερα ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρώπης 

Με ρεαλισμό, αλλά και έτοιμη να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις πιθανόν να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της διευρυμένης διάσκεψης για το κυπριακό στη Γενεύη, η Λευκωσία θέτει κόκκινες γραμμές, βάζοντας δύο στόχους: Ο πρώτος, αφορά στη συνέχιση της διαδικασίας, μετά το τέλος της διάσκεψης, με τον ΓΓ των ΗΕ να θέτει ουσιαστικά έναν οδικό χάρτη και ο δεύτερος, να αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια, από τους συμμετέχοντες, να μοιράσουν τη διαφορά. Οι επιδιώξεις της τουρκικής πλευράς για κυριαρχική ισότητα είναι γνωστές. Η Λευκωσία ωστόσο, έχοντας στις αποσκευές της το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η ίδια, που δεν είναι άλλο από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, επιδιώκει να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, από το σημείο όπου διακόπηκαν το 2017.   

BEST OF TOTHEMAONLINE